Călăraşi: Scandalagiii din „2 Moldoveni“ au mandate de arestare, dar au dat bir cu fugiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma scandalului de acum două săptămâni, din cartierul 2 Moldoveni, au fost emise mandate de retinere pentru opt persoane. Niciuna nu este după gratii deoarece sunt de negăsit.

Deşi au fot emise opt mandate de arestare preventivă pe numele scandalagiilor, niciunul nu se află deocamdată în arestul poliţiei. „Nu avem nicio persoană reţinută în cazul incidentului din zona 2 Moldoveni“, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Ramona Tudor.

Inculpaţii au dispărut

Judecătorii au admis recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi împotriva încheierii pronunţate de Judecătoria Călăraşi, la data de 19.04.2011, în dosarul nr.2728/202/2011.  Aceaştia au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi şi au dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Petrişor Lupu, Ştefan Ionuţ Dobre, Redivan Hogea, Valentin Ionel Niţă şi Sanda Dumitru, pentru 30 de zile, perioadă calculată de la data prinderii.

Inculpaţii Mustafa Leonard Adrian, Lefter Laurenţiu Georgian şi Dumitrache Nicolae sunt arestaţi pe o perioadă de 29 de zile, deoarece aceştia au mai petrecut o zi în arestul IPJ, pe 18 aprilie, fiind eliberaţi ulterior. Cei trei au primit atunci interdicţia de a părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile, pe care nu au respectat-o, dat fiind că poliţiştii nu i-au găsit pentru a-i depune în arest, aşa cum cere mandatul de reţinere pe 29 de zile. 

Recurs respins

„În baza art.385/15 pct.1 lit.b C.p.p. respinge ca nefondat recursul declarat de inculpatul Dumitrache Nicolae împotriva aceleiaşi încheierii. Obligă pe acest recurent la plata sumei de 100 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare“, se precizează în soluţia dată de judecători pe 28 aprilie 2011.

Scandalul din 16 aprilie

Sute de persoane s-au adunat în noaptea de sâmbătă, 16 aprilie 2011, în cartierul 2 Moldoveni să asiste la bătaia dintre clanurile Zăbălaru şi Chirmuş. Altercaţia s-a soldat cu patru victime dintre care două au ajuns la spital.

Poliţiştii sosiţi la locul faptei i-au împrăştiat pe cei aproximatov 300 de curioşi adunaţi să comenteze evenimentul şi au început cercetările la locul faptei. Reglarea de conturi s-a soldat cu patru răniţi. Doi au ajuns la spital, iar ulterior unul dintre bărbaţi a fost transferat la unitatea medicală Bagdasar Arseni, din Capitală, din cauză că era rănit la cap.

Citiţi şi: Scandalagiii din cartierul 2 Moldoveni sunt liberi

Împuşcături ca-n Vestul Sălbatic în cartierul 2 Moldoveni UPDATE

Scandalagiii din 2 Moldoveni, cercetaţi într-un dosar de omor. Suspecţii au fost eliberaţi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite