Călăraşi: Împuşcături ca-n Vestul Sălbatic în cartierul 2 Moldoveni UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece persoane s-au încăierat aseară, în jurul orei 20.00, în cartierul 2 Moldoveni. Conflictul a degenerat, iar doi scandalagii au ajuns la spital. Martorii spun că s-au auzit şi împuşcături, iar la faţa locului a fost găsit un cartuş de armă neletală.

UPDATE 15.00 Conflictul de ieri seară a fost cauzat de o reglare de conturi petrecută în urmă cu mai mult de cinci ani între două clanuri de romi. Zeci de persoane s-au luat atunci la bătaie cu săbii şi bâte, în zona cuprinsă între cartierele 2 Moldoveni şi cartierul Livadă. Un bărbat dintr-un clan de ţigani spoitori a murit atunci, înjunghiat de un membru al clanului Zăbălaru. Peste 25 de persoane au fost cercetate în acest caz însă numai 15 au ajuns în faţa instanţei. Cazul se află pe rolul Tribunalului Călăraşi din 2007, fără să se ajungă la nici o sentinţă. Ultima înfăţişare în aces caz a fost în data de 11 aprile însă judecătorii au amânat cauza din lipsă de procedură. 

UPDATE 12.30
Poliţiştii au spus că cele două tabere s-au luat la bătaie din cauza unei crime, petrecute în urmă cu trei ani, iar participanţii la sacndal sunt martori şi respectiv suspecţi în acest caz. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Călăraşi. „În faţa instanţei s-au dat declaraţii contradictorii. Grupurile s-au certat iar cearta lor a culminat cu ceea ce s-a petrecut aseară“, a declarat comisarul şef Vasile Luchian, comandantul Poliţiei Călăraşi. „Până la acest moment au fost identificate şi audiate aproape 50 de persoane. Se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi, în funcţie de numărul de îngrijiri medicale pe care le vor primi victimele, vom vedea ce încadrări juridice mai stabileşte procurorul de caz “, a mai afirmat comisarul şef. El a mai precizat că de la faţa locului a fost ridicat un tub de cartuş provenind de la o armă neletală şi că bărbatul care a fost transferat la spitalul din Bucureşti a fost lovit în cap cu un obiect contondent, nu împuşcat.

UPDATE 10.50  Oamenii legii au audiat aseară 10 persoane, printre care şi cei patru răniţi, însă niciuna nu a fost reţinută de poliţişti.

Două din cele patru victime au fost îngrijite de paramedicii SMURD, iar celelalte două au fost duse de urgenţă la spital. Una dintre persoanele agresate a fost transferată la Spitalul Bagdasar Arseni, din Capitală, pentru că a fost rănită în zona capului.
„În funcţie de numărul zilelor de îngrijiri medicale, agresorii vor fi cercetaţi pentru vătămare corporală“, a declarat Mihaela Stan, purtător de cuvânt al Inspectoratului judeţean de Poliţie.

UPDATE Martorii spun că scandalul nu a durat mai mult de 7-8 minute, timp în care s-au auzit şi patru focuri de armă. În zonă se strânsese foarte multă lume, curioasă să vadă ce se intamplă.  „Era foarte multa lume stransă acolo, pe strada Muşeţelului. Erau mai multe persoane de etnie rromă care zbierau chiar în mijlocul drumului şi se îmbrânceau“, spune unul din martori. „Asta se întampla în jurul orei 20.00. La scurt timp, am auzit şi sirenele maşinilor de poliţie“, adaugă el. Martorii spun că au fost folosite bâte şi pistoale. Cu toate acestea, la sosirea poliţiştilor nu au fost găsite asupra scandalagiilor niciun felde arme.

image

Maşina care a fost avariată în timpul scandalului Foto: Agerpres

Ora 22.00 Purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, Mihalea Stan, a declarat că incidentul s-a soldat cu rănirea a patru persoane şi o pagubă materială. „ În timpul conflictului a fost distrus şi parbrizul unui autoturism. Poliţia şi Jandarmeria au fost la faţa locului pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. Persoanele implicate în conflict au fost aduse la Poliţie pentru audieri şi în continuare se desfăşoară cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a comis fapta“, a declarat Mihaela Stan.

Vom reveni cu amănunte.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite