Moartea îl refuză: Un buzoian este încă viu după a opta tentativă de sinucidere. S-a aruncat astăzi în gol de la etajul patru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat care locuia în zona Dorobanţi s-a aruncat de la fereastra locuinţei sale, aflată la etajul 4 al unui bloc. Vecinii săi spun că acesta era chinuit de griji, iar în ultima perioadă fusese internat de două ori în spitalele din Săpoca şi Nifon.

La faţa locului a ajuns de urgenţă a ambulanţă care l-a transportat la Spitalul Judeţean. Bărbatul, Marian Baroianu, în vârstă de 38 de ani, a supravieţuit şocului, însă starea sa este foarte gravă. La spital, medicii l-au resuscitat cu succes după două stopuri cardiace. Vecinii susţin că aceasta a fost a opta tentivă de sinucidere a lui Baroianu, lucru confirmat de managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Dorel Nicolescu.

Citiţi şi: Sinucigaşul refuzat de moarte a opta oară are traume psihice severe de pe urma Revoluţiei

Cunoscuţii victimei spun că Marian Baroian fusese internat de mai multe ori în spitalele de psihiatrie din Săpoca şi Nifon dar nu scăpase de chinul unei despresii care îl chinuia de peste 20 de ani. Vecinii spun că i se trage de la evenimentele din decembrie 1989. "Avea o stare depresivă care s-a accentuat în ultimii 3-4 ani, dar mai rău a fost în ultimii ani. A mai avut o tentativă de sinucidere când a fost internat în spital la Săpoca. Atunci a încercat să-şi taie gâtul pentru că nu i-au dat drumul acasă. Apoi a vrut să sară în luna noiembrie dar l-a prins tatăl său chiar înainte să comită acest gest" a declarat Victor Mihalache, un vecin de 57 de ani.

Medicii psihiatri spun că asemenea nenorociri se produc pentru că pacienţii care suferă de despresie refuză de multe ori să se ducă la o consultaţie. "Există tratamente foarte bune pentru depresie dar de multe ori oamenii nu se duc la medic. Problema suicidului este de mare actualitate pentru că este o urgenţă psihiatrică majoră. Oamenii comit suicidul pentru că nu mai găsesc soluţii la existenţa lor", a declarat medicul psihiatru Maria Cristache.

Mister în jurul motivelor care au dus la moartea unui „băiat foarte respectuos și cuminte"

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite