Mister în jurul motivelor care au dus la moartea unui „băiat foarte respectuos și cuminte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupul lui Molnar Zoltan a fost găsit zdrobit, în blocul unde locuiesc părinții săi.  Zoltan a murit miercuri și, potrivit primelor cercetări, ar fi vorba de o sinucidere. Motivul acestuia este deocamdată învăluit în mister.  

Molnar Zoltan avea 28 de ani și, potrivit informațiilor pe care le-a postat el însuși pe o rețea de socializare, lucra ca administrator de rețea. „Îmi place să abordez lucrurile pozitiv, dar nu întotdeauna reușesc", așa a scris tânărul pe profilul de pe site-ul www.magyarvagyok.com ( sunt maghiar). Tot acolo a menționat că „Tao Te Ching", una din scrierile de referință ale filozofiei chineze, al cărei titlul poate fi tradus  „Cartea drumului către adevăr", era cartea sa preferată. Fiu al unui cunoscut expert auto, la a cărui firmă se pare că a fost angajat, Zoltan a fost exmatriculat de la Facultatea de Arhitectură și Construcții (FAC) Oradea, la sfârșitul lui 2008. „Se încadra în media studenților. În primii doi ani de facultate a avut atât medii de 5, cât și de 8 sau 9. A promovat anii întâi și doi, dar în al treilea an a avut foarte multe absențe și nu a reușit să acumuleze creditele necesare, fiind exmatriculat, la sfârșitul anului universitar 2007 /2008", a spus astăzi Aurora Mancia, decanul FAC Oradea.

 Tânărul care s-a sinucis la Oradea era adept al filozofiei chineze

Maghiarii, în topul sinucigașilor

 Medicul psihiatru Gheorghe Oros a explicat că o astfel de schimbare, dintr-un student bun într-unul cu absențe, poate fi semnul unei boli psihice. Acesta a declarat pentru că, în ultima perioadă, a crescut foarte mult numărul tentativelor de sinucidere, în rândul tinerilor, în special al celor maghiari. „Se știe că maghiarii sunt pe primele locuri în lume, la capitolul sinucideri, potrivit unei statistici la nivel mondial. Din statisticile Direcției de Sănătate Publică Bihor reiese că cele mai multe sinucideri din județ au loc în zona de graniță, în special în localitățile populate de persoane de etnie maghiară", a spus Gheorghe Oros, fostul manager al Spitalului de Neuro-Psihiatrie din Oradea.

image

Dă click pe imagine, pentru a vizualiza o galerie foto ( IMAGINI ȘOCANTE!)

Băiat cuminte

Decesul tânărului a fost anunțat miercuri după-amiază, de către un vecin al părinților săi.  „Am auzit o bubuitură puternică, am ieșit în hol și am văzut trupul băiatului, căzut, cu fața în jos. Soțul meu a sunat imediat la 112, polițiștii sosind în câteva minute", a declarat Adriana Chirilă. Lucian Rădulescu, un alt vecin care l-a cunoscut pe Zoltan, l-a descris ca pe un „tânăr foarte respectuos și cuminte". Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor, a declarat că polițiștii nu pot confirma deocamdată că tânărul s-ar fi sinucis, dar că nu există suspiciune de omor.

  „Până acum nu a fost găsit un bilet de adio, nici acasă la el, nici la părinți", a spus Alina Dinu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite