Sinucigaşul refuzat de moarte a opta oară are traume psihice severe de pe urma Revoluţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 38 de ani, care s-a aruncat în gol de la etajul patru în opta sa tentativă de sinucidere şi încă trăieşte, era militar în termen la evenimentele din decembrie '89. Moartea unor camarazi sub ochii săi l-a marcat atât de sever încât nici internările în spitalele de psihiatrie nu i-au adus vindecarea.

Vecinii povestesc că Marian Baroianu a fost internat de mai multe ori în spitalele psihiatrice din Săpoca şi Nifon şi că a mai avut încă şapte tentative de sinucidere care nu i-au reuşit. Ieri, a încercat din nou să-şi încheie socotelile cu viaţa, aruncându-se în gol din balconul apartamentului său din cartierul buzoian Dorobanţi. Miracol, trupul său a  rămas şi de această dată însufleţit, iar medicii au continuat să lupte în locul lui Marian pentru viaţa acestuia, resuscitându-l după ce a fost de două ori în stop cardiac.

"Pacientul, care a mai avut alte şapte tentative de suicid, este internat la reanimare cu politraumatisme grave la membre şi la coloană, plus o hemoragie internă. După ce va fi stabilizat, va fi transferat la Bucureşti", a declarat Dorel Nicolescu, directorul Spitalului Judeţean Buzău.

Citeşte şi: Un buzoian este încă viu după a opta tentativă de sinucidere. S-a aruncat în gol de la etajul patru

Un vecin a povestit că s-a întâmplat să fie cu privirea chiar spre balconul de la care s-a aruncat. "Mă întorceam de la magazin şi l-am văzut pe vecinul Marian exact când s-a aruncat. A căzut în picioare ca un sac de nisip", a declarat Grigore Dumitru de 53 de ani.

"Din ce ne-au povestit apropiaţii lui, era cu copilul cel mic în casă şi la un moment dat i-a spus că se duce să şteargă geamurile, dar şi-a dat drumul în gol. A scăpat probabil şi pentru că în cădere a atins sârmele pentru rufe ale vecinilor şi s-a mai diminuat impactul", a detaliat Maria Mihalache, o vecină de la etajul 1.

A rămas cu traume psihice de la Revoluţie

Tată a doi copii de clasele a treia şi a cincea, Marian Baroianu este operator şef de linie la fabrica de geamuri Gerom iar soţia lucrează ca economist la Casa de Sănătate din Buzău. Cunoscuţii spun că bărbatul avea o depresie care îl chinuia de peste 21 de ani şi care i se trage de la evenimentele din decembrie 1989 .

"Avea o stare depresivă care s-a accentuat în ultimii trei ani. Din ce mi-a povestit, am înţeles că a fost militar la revoluţie şi ar fi fost prins într-o ambuscadă unde i-ar fi murit nişte colegi în faţa ochilor. Se plângea că a rămas cu o frică pe care de-atunci nu o mai putea controla. A mai avut o tentativă de sinucidere când a fost internat în spital la Săpoca, atunci a încercat să-şi taie gâtul. Apoi , în luna noiembrie l-a prins tatăl său chiar înainte să sară pe geam", a declarat Victor Mihalache, un vecin, de 57 de ani.

"L-a văzut mătuşa mea în urmă cu câteva zile cum stătea singur pe scara blocului şi era cam abătut. Ştiam că suferea de o despresie", a completat un alt vecin, Gheorghe Damian, de 29 de ani.

De unde apare puterea de a comite sucidiul

Medicii psihiatri au explicat aceste încercări în lanţ de suicid. "Cine este stăpânit de gândul sinuciderii nu se opreşte până nu comite gestul fatal. Puterea de a comite suicidul apare în momentul in care pacientul iese din depresie, când îşi reia viaţa normal. Am avut pacienţi care urmau să fie externaţi, iar în noaptea dinaintea plecării s-au spânzurat", a declarat medicul psihiatru Maria Cristache.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite