Prinţii sănătăţii buzoiene încasează până la 11.000 de lei pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Să lucrezi în sistemul sanitar buzoian poate fi pentru unii un loc de muncă foarte prost plătit, însă pentru alţii o afacere. Angajaţii din sănătate nu se pot lăuda cu salarii foarte mari. Sau cel puţin o parte din aceştia care abia ajung să încaseze la sfârşitul lunii câteva sute de lei. Sunt însă şi persoane care au salarii ce depăşesc 11.000 de lei.

Dacă pentru unii dintre bugetari, scăderea cu 25 % a veniturilor înseamnă o adevărată tragedie, pentru alţii aproape că nici nu se simte. Angajaţii din instituţiile medicale precum Direcţia de Sănătate Publică sau Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate au un salariu mediu ce depăşeşte uşor pragul de 1.000 de lei, doar cei din conducere având salarii ceva mai mari.

CITIŢI ŞI: Cele mai bune salarii din administraţia buzoiană

De exemplu, la DSP Buzău directorul încasează la sfârşitul lunii puţin peste 2.000 de lei, iar directorii adjuncţi au salarii curpinse între 1960 şi 2110 lei. Există însă şi situaţii destul de bizare în care un subordonat ajunge să încaseze mai mult decât managerul, acest lucru datorându-se vechimii şi gradului.

Astfel în cadrul DSP Buzău un medic şef laborator care are gradul întâi primeşte cu 200 de lei mai mult decât directorul. În comparaţie cu alte instituţii, salarii mici primesc şi angajaţii de la CJAS, doar directorul încasând 3.400 de lei.

Exclusiv: Secretar de Primărie cu salariu aproape egal cu al preşedintelui Traian Băsescu

La Serviciul de Ambulanţă salariile sunt împărţite în două categorii. Aici managerul general şi cel economic primesc peste 5.000 de lei, însă în cazul asistenţilor de pe ambulanţă sau al ambulanţierilor salariile sunt între 1.000 şi 1.800 de lei.

„Salariile nu sunt pe măsura muncii noastre, dovadă că multe asistente şi-au depus deja CV-urile pentru alte ţări. Nouă nu ni se mai plătesc nici orele suplimentare pe care suntem nevoiţi să le facem pentru că avem personal insuficient", ne-a declarat Ionuţ Stoicescu, asistent la Ambulanţa Buzău.


Tot în două categorii se împart şi salariile din Spitalul Judeţean Buzău. Aici cel mai mic salariu este de câteva sute de lei, însă cel mai mare trece de 11.000 de lei. Veniturile maxime le au cei care lucrează la medicină legală, aici medicul primar şef încasează lunar 11.491 de lei, urmat de un medic primar cu salariul de 9.148 de lei.

Nici farmaciştii de aici nu au salarii prea mici, ei primind peste 6.400 de lei, iar un asistent medical peste 5.880 de lei. „Este adevărat că nu suntem la fel de bine plătiţi ca medicii din alte ţări, dar la noi este o altă situaţie. Salariile pe care le primesc cei de la medicină legală sunt pentru că ei lucrează în condiţii speciale şi au sporuri de 100%, dar nu se ştie dacă vor mai rămâne aşa", ne-a declarat Ion Drăghici, directorul medical al spitalului care încasează lunar puţin peste 5.000 de lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite