Cele mai bune salarii din administraţia buzoiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorii instituţiilor bugetare nu au salarii deloc mici în comparaţie cu unii dintre subordonaţii lor. Sunt însă şi cazuri în care subalternii au lefuri mai mari decât cei care au funcţii de conducere, în special secretarii unor instituţii precum CJ sau Primărie.

Pentru unii dintre bugetari, vestea scăderii salariilor cu 25 de procente a căzut ca un trăznet, în condiţiile în care mulţi câştigă 600 de lei lunar. Sunt însă şi funcţionari fericiţi, care nu vor simţi la fel de tare scăderea lefurilor.
În medie, salariul unui angajat la stat este de 1.000 de lei, însă un şef de birou sau de serviciu ajunge să încaseze la sfârşitul lunii dublu sau chiar triplu.

CITIŢI ŞI: Prinţii sănătăţii buzoiene încasează până la 11.000 de lei pe lună

Aberant: 10.000 de lei, salariu de medic legist plătit mai bine decât ministrul Sănătăţii şi decât şeful statului

Ruşine: Achiziţii publice cu sume exorbitante/Un litru de apă în caz de urgenţă costă cât o bere


Nici aleşii judeţului nu au lefuri mici faţă de subordonaţii lor, însă există şi cazuri în care subalternii încasează mai mult. De exemplu, conform declaraţiilor de avere, secretarul Primăriei Buzău, Ştefan Nedelcu, are un venit lunar de aproape 6.400 de lei, în timp ce edilul şef încasează cu 400 de lei mai puţin. Veniturile menţionate sunt cele scrise în declaraţiile de avere, cu toate că pe data de 1 iunie pe site-ul Primăriei trebuia publicată o listă cu veniturile nete încasate de funcţionarii instituţiei în luna aprilie.


„Eu nu ştiu nimic de această listă, dar veniturile şi drepturile salariale sunt confidenţiale şi protejate de lege"
, ne-a declarat Fănică Bârlă, viceprimarul Buzăului.


Dintre toate instituţiile, se pare că în Consiliul Judeţean sunt cele mai mari salarii. Conform declaraţiei de avere, preşedintele CJ Victor Mocanu a încasat lunar suma de 7.200 de lei, iar secretarul şi directorul executiv al instituţiei câte 6.200 de lei.


La Prefectură, salariile nu ajung la nivelul celor primite în Primărie sau în Consiliul Judeţean. Cea mai mare sumă este primită de către prefectul Paul Beganu. Acesta are un salariu de 5.200 de lei, urmat de subprefecţi care încasează 4.200, respectiv 3.900 de lei lunar.


Mai bine şef de birou


La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău subalternii sunt cei care au salariile cele mai mari. Dacă managerul încasează până în 2.000 de lei, un şef de birou sau de serviciu ajunge până la suma de 3.000.
„Nouă, directorilor, ni s-a tăiat indemnizaţia de conducere şi am rămas doar cu salariul. De fapt, toate salariile bugetarilor au scăzut încă de anul trecut, din cauză că nu s-au mai dat salarii de merit, care erau majorate cu 15 %, şi alte sporuri", ne-a spus Valeriu Dimciu, directorul AJOFM Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite