Militarul mort în Afganistan ajunge deseară acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sublocotenentul postmortem Dan Ciobotaru, decedat miercuri în teatrul de operaţie din Afganistan, este aşteptat să ajungă în această seară în satul natal. El va fi înmormântat luni în curtea bisericii din Pinu iar autorităţile se pregătesc să îl declare cetăţean de onoare şi să ridice în memoria sa un monument în centrul comunei.

Toată suflarea din cătunul Pinu îşi aşteaptă eroul acasă. Rudele, împietrite de durere, au plecat deja către aeroportul Otopeni unde este aşteptată să aterizeze aeronava care va aduce trupurile neînsufleţite ale celor doi militari, între orele 15 şi 17.

"Mă duc, mamă, să îl iau de acolo. Îl aşteptam să vină acasă şi să îmi intre pe poartă cu zâmbetul pe buze, nu în coşciug. Eu nu pot să cred că este acolo, mort, îmi aştept băiatul să intre pe poartă", ne-a spus plină de durere mama militarului, înainte de a pleca la Bucureşti.

Tatăl militarului mort în Afganistan:”A murit, săracul, într-un război care nu e al nostru”

Între timp, în comună, autorităţile locale se ocupă de organizarea înmormântării. "Am săpat deja groapa, chiar în apropierea bisericii iar acum ne ocupăm de montarea unui sistem audio la biserică. În cel mai scurt timp ne vom ocupa de ridicarea unui monument în centrul co munei în amintirea eroului nostru şi vom acorda şi un ajutor de înmormântare", ne-a declarat Gheorghe Perţea, primarul comunei Brăeşti .

VIDEO Militar buzoian, mort în Afganistan

Convoiul militar care va aduce trupul mulitarului va ajunge în satul Pinu aproape de miezul nopţii iar sicriul va fi depus în casa părintească a militarului.

Până la înmormântare, paza coşciugului va fi asigurată în permanenţă de patru militari de la unitatea de la Braşov, unde era angajat. Pentru acest lucru sunt pregăţiţi 35 de militari care vor fi cazaţi la şcoala din sat.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite