Campanie „Adevărul de Seară”. Învaţă să mănânci sănătos Salata delicioasă de legume proaspete cu ton - Bogată în vitamine şi fără chimicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O combinaţie delicioasă de legume proaspete cu ton şi condimente naturale. Aceasta este următoarea reţetă recomandată de campania Adevărul de Seară -„Ştii ce mănânci?".

Pentru a vedea care sunt ingredientele necesare, cum se prepară şi de ce este benefic organismului acest fel de mâncare, am apelat la bucătarul Florin Manea, de la restaurantul „Beau Monde" din Buzău.

CITIŢI ŞI:

Campanie „Adevărul de Seară" . Învaţă să mănânci sănătos Salata de pui cu legume este uşoară şi naturală

Campanie „Adevărul de Seară" . Învaţă să mănânci sănătos Cartofii ţărăneşti o variantă tradiţională pentru o masă echilibrată VIDEO

„Greek Tortillas" - salată cu legume uşor digerabilă VIDEO

Ingredientele necesare sunt: salată verde, morcov, ceapă, porumb, ardei gras, lămâie, pătrunjel şi ton bucăţi.
Modul de preparare este extrem de simplu şi îl poate face acasă chiar şi un bucătar neexperimentat.

„Salata verde, morcovul, ceapa şi ardeiul gras se toacă Julien sau, pe înţelesul oricui, mărunt. Toate legumele se amestecă cu tonul bucăţi, se condimentează după gust cu sare şi piper, iar la urmă se stropeşte bine cu zeamă de lămâie. Principalul secret al acestui fel de mâncare este ca toate legumele să fie proaspete", ne-a declarat bucătarul Florin Manea.

Acest fel de mâncare este gata în maxim 10 minute. Se prepară uşor şi este foarte hrănitor.

image

„După ce se amestecă în bol, salata se aşează pe o farfurie, se ornează cu pătrunjel proaspăt şi cu felii de lămâie şi se serveşte cu pâine prăjită", ne-a mai spus bucătarul.

Maestrul bucătar ne-a mărturisit că această salată este din ce în ce mai solicitată de clienţi pentru că şi românii au început să fie interesaţi de ceea ce mănâncă. Tot el ne-a explicat de ce este benefic pentru sănătate felul de mâncare pe care l-a preparat. "Importanţa legumelor şi a zarzavaturilor în alimentaţie este de netăgăduit. Ele, alături de fructe, se constituie în surse naturale de hrană sănătoasă, care aduc multe beneficii organismului. Acest fel de mâncare are doar ingrediente naturale, conţine tot ce trebuie pentru o digestie bună. Însă, trebuie atenţie sporită atunci când se cumpără legumele, ar fi indicat să se evite cele din import pentru că astfel cresc şansele de a nu pune în farfurie legume crescute pe soluri sintetice şi cu tot felul de tratamente", a explicat bucătarul.

image
image
image

Specialiştii spun că odată cu legumele consumate, ajung în corp o serie de nutrienţi, ca: minerale - între care predomină potasiul şi magneziul, vitamine, mai ales provitamine A şi vitamina C şi enzime.

De asemenea, aceste vegetale, conţin o cantitate mare de fibre vegetale, valoroase pentru o bună digestie, precum şi multă apă, sunt surse de hidratare foarte sănătoase.

image
image
image
image
image
image
Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite