Campanie „Adevărul de Seară” . Învaţă să mănânci sănătos Cartofii ţărăneşti o variantă tradiţională pentru o masă echilibrată VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supă franţuzească de ceapă, Greek Tortillas şi acum cartofi ţărăneşti. Acesta este cel de-al treilea fel de mâncare pe care vi-l prezentăm în cadrul campaniei Adevărul de Seară: „Învaţă să mănânci sănătos".

Pentru a vă sugera această reţetă am apelat la Cristina Anca Rugină, unul dintre maeştrii bucătari de la Cuky's.

CITIŢI ŞI:

„Greek Tortillas" - salată cu legume uşor digerabilă VIDEO


Ingredientele necesare nu sunt multe şi nici costisitoare: cartofi fierţi, kaizer, ceapă şi condimente (sare, piper şi boia dulce).

Modul de preparare al acestui fel de mâncare este pe cât de simplu, pe atât la rapid şi de aceea „cartofii ţărăneşti" sunt ideali pentru o masă de prânz „pe fugă".

image

Reţetă

„Se fierb cartofii după care se curăţă de coajă şi se taie cuburi, mai mari sau mai mici, după preferinţă. Separat, se căleşte ceapa împreună cu kaizerul. Se adaugă cartofii şi se lasă pe foc câteva minute până se rumenesc un pic. La final, se adaugă sare, piper şi puţină boia dulce după gust", a explicat Cristina Rugină.

image

Pentru a face nu doar gustoşi, ci şi aspectuoşi cartofii ţărăneşti se poate orna farfuria pe care sunt porţionaţi, cu pătrunjel şi mărar, care conferă şi savoare. Totodată, în funcţie de preferinţa mesenilor, se poate adauga şi puţin usturoi.

image
image

Cristina Rugină ne-a explicat de ce a ales tocmai acest fel de mâncare pentru a-l sugera cititorilor cotidianului Adevărul de Seară.

„Cartofii ţărăneşti sunt extrem de gustoşi. Este o mâncare care se găteşte repede. Ingredientele sunt naturale, cartofii, ceapa, kaizerul. Se poate servi pe post de garnitură sau pur şi simplu aşa cum sunt. Acest fel de mâncare se poate mânca şi fără pâine", mai spune bucătarul.

image
image
image
image
image
image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite