Buzău: Romii alungaţi de pe Victoriei pentru că şi-au distrus locuinţa au revenit în oraş. Au locuit două luni pe prund, până să fie loviţi de o viitură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii vor merge în audienţă pentru a cere o nouă locuinţă
Bărbaţii vor merge în audienţă pentru a cere o nouă locuinţă

Aceştia au înnoptat în vechiul sediu al Poliţiei Comunitare, de pe strada Colonel Buzoianu, alături de o doamnă agent de pază la magazia instituţiei care a rămas în clădire. Cele 25 de persoane au fost salvate sâmbătă de pompieri din puhoiul de ape revărsat asupra colibelor improvizate pe prundul Buzăului şi în prima noapte au dormit într-un camion.

Cele cinci familii au ajuns ieri după-amiază în fostul sediu al Poliţiei Comunitare. Au dat de o clădire şubredă, cu tencuiala căzută până la cărămidă, dar cu acoperişul intact, geamuri la ferestre şi apă la robinet. Un adevărat palat, pe lângă cocioaba amenajată pe prundul Buzăului din dulapuri şi nailoane, în care au stat mai bine de două luni.

Autorităţile care i-au preluat duminică din curtea Balastierei, unde fuseseră cazaţi o noapte într-un camion al pompierilor, le-au asigurat noilor locatari de pe Colonel Buzoianu saltele şi pături, pe care au dormit în prima noapte petrecută aici. De dimineaţă, femeile se apucaseră deja de treburile gospodăreşti, satisfăcute de condiţiile găsite. „Avem un acoperiş şi e bine. Acum am găsit nişte jaluzele la ferestre şi le spălăm în copaie, să fie frumoase. O să mai măturăm niţel apoi ne apucăm de mâncare”, ne-a spus Varvara Căcărează, una dintre femeile micii comunităţi salvate de pe prund.

Bărbaţii însă strâmbau din nas. „Toaleta era înfundată când am venit, dar au venit şi au scos mizeria de acolo. Este cam dărăpănată şi sper să ne găsească mai repede în alt loc, pentru că aici o să fim ţinuţi doar câteva zile şi nu are rost să bagi nişte bani în tencuială, văruit”, spune Marian Nica, unul dintre bărbaţii din grupul romilor aduşi în clădirea foştilor gardieni publici.



Cele 25 de persoane, între care 15 copii, au fost evacuate din clădirea în care stăteau cu chirie, la Primărie, tocmai pentru neglijenţă faţă de imobil, neplata chiriei pe ultimii doi ani, dar şi ca urmare a deselor plângeri din partea vecinilor care acuzau modul destrăbălat de trai al acestora. Despre noii locatari de pe Colonel Buzoianu, s-a aflat deja în zonă. „Am auzit că atunci când stăteau pe Victoriei au distrus tot pe acolo, copiii ieşeau să cerşească, ăia mari dădeau manelele la maxim. Sper să nu îi ţină mult aici”, ne-a declarat Matei, un localnic de pe strada Colonel Buzoianu.

Copiii mănâncă lângă camion

Citeşte şi: Familiile evacuate de pe Victoriei vor ajunge în Simileasca

Cele 25 de persoane au revenit în oraş, la două luni după evacuarea lor din clădirea de pe Victoriei. Pentru că nu au primit o altă locuinţă, aceştia s-au stabilit în aprilie pe un teren din vecinătatea râului Buzău. Sâmbătă noapte, ei au fost la un pas de a fi înghiţiţi de o viitură, au sunat la 112, iar pompierii le-au asigurat imediat conserve, pături şi adăpost pentru o noapte într-un camion.

Citeşte şi: Dramatic! 16 copii cresc într-o colibă de pe malul râului Buzău

Dă click pe poză pentru a vedea cum au fost ajutaţi cei 25 de sinistraţi

Inundaţie
Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite