UPDATE (Video) Familiile stabilite pe prundul Buzăului au cerut ajutorul pompierilor dupa ce aseară au fost aproape înghiţite de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 25 de persoane care, de câteva luni, trăiesc şi se spală în apa râului Buzău au fost la un pas să fie înghiţite de ape. În urma ploii torenţiale de aseară apa le-a pătruns în camerele improvizate de ei din scânduri şi alte material găsite la gunoi.

UPDATE Ora 13.30 - Familiile salvate de pompieri din apă şi găzduite peste noapte în camion au fost transportate într-o clădire de pe strada Colonel Buzoianu, care aparţine Poliţiei Locale. Aici vor locui provizoriu, până în momentul în care primăria asigură teren pentru amenajarea unor module de locuit, pe care o asociaţie le-a promis.

Inundaţie

Azi-noapte, cele cinci familii au trăit clipe de groază, din cauza precipitaţiilor abundente. De frică, aceşti au chemat în ajutor pompierii. Pe durata nopţii, cele 25 de persoane, din care 15 copii, au fost adăpostiţi într-un camion în curtea balastierei, unde au primit conserve, apă şi pături de la ISU Buzău.

image

Ora 10.30 - În această dimineaţă autorităţile buzoiene au venit în zonă pentru a încerca să găsească soluţii pentru cele 25 de suflete.

Cele cinci familii au fost evacuate în urmă cu aproape două luni dintr-o casă a Primăriei, de pe strada Victoriei, după ce au deteriorat clădirea şi au acumulat datorii uriaşe la chirie. Pentru că nu au li s-a dat alternativă, şi-au construit o cocioabă pe malul râului Buzău unde au încercat să supravieţuiască.

Copiii mănâncă lângă camion
Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite