Buzău: Incendiul din piaţa Crâng a produs pagube uriaşe, de peste 1.400.000 lei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu de proporții a mistuit aseară Piața Crâng, un complex de peste 300 de metri pătrați. Construcția din lemn care acoperea tarabele a ars în totalitate iar ferestrele locuințelor din zonă s-au spart din cauza temperaturii mari. Potrivit pompierilor, incendiul a produs pagube de 1.400.000 de lei.

La lumina zilei, locul arăta ca după un bombardament: totul era carbonizat pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi. Printre stâlpii carbonizaţi abia se mai puteau distinge casele de marcat, cântarele şi câteva schelete metalice ale fostelor unelte electrice, expuse până ieri la vânzare.

Uite cum arăta piaţa din Buzău care a fost ştearsă de pe suprafaţa pământului în numai o zi

Poliţiştii au înconjurat complexul carbonizat cu bandă pentru a-i ţine pe curioşi la distanţă şi ca să le permită anchetatorilor să-şi facă treaba nestingheriţi. Circulaţia rutieră pe străzile Ciucurete şi Traian Vuia a fost şi ea oprită, în prima parte a zilei, tot ca măsură de protecţie a zonei de cercetare.

Câţiva vânzători priveau de la distanţă, cu lacrimi în ochi, către fostele locuri de muncă. “Dacă pe mine mă doare sufletul, o simplă vânzătoare, vă daţi seama ce simt patronii noştri, care au pierdut miliarde de lei”, ne-a spus una dintre lucrătoarele din piaţă.

Click aici pentru înregistrarea video



Nimic nu a scăpat din infernul de aseară, nici măcar automatul de cafea sau panoul publicitar din vecinătatea pieţei. “Aici am avut contractate 33 de tonete, dintre care cele mai multe, cinci, aparţineau de PF Ghenoiu Georgeta, comerciant de produse industriale, de la unelte, până la electrice şi jucării. Aceasta a avut cele mai multe pagube”, ne-a declarat Cornel Diaconiţă, directorul SC “Pieţe, târguri şi oboare” Buzău.

Incendiul de aseară a atins și magazinele din vecinătate: o carmangerie, un magazin de textile, un bar şi un chioşc de ziare. “Mi-a ars un depozit de articole de presă, cu sute de reviste, DVD-uri şi cred că am o pagubă de cel puţin 50.000 de lei. Nici chioşcul şi nici marfa nu erau asigurate pentru că aşa ceva nu se asigură”, ne-a declarat Gheorghe Vasile, proprietarul chioşcului incendiat.

Piaţa Crâng a fost modernizată în 2006, cu o investiţie de 400.000 de lei într-o construcţie din lemn şi termopane. “O să curăţăm cât de repede putem şi în funcţie de cum decurge despăgubirea de la firma de asigurări, vom grăbi refacerea pieţei”, a declarat Fănică Bârlă, viceprimarul municipiului Buzău.

Complexul agroalimentar mistuit aseară găzduia peste 30 de tarabe cu jucării, unelte electrice, fructe şi legume, de unde se aprovizionau locatarii cartierului Crâng. Paznicul complexului spune că incendiul ar fi izbucnit de la o petardă aruncată de necunoscuţi pe un geam.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 18
Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite