VIDEO O piaţă din Buzău s-a făcut scrum de la o petardă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O petardă aruncată pe un stand de produse electronice a provocat în această seară un incendiu de proporții care a mistuit piața Crâng din Buzău, un complex de peste 300 de metri pătrați, cu 30 de tarabe. Construcția din lemn care acoperea piaţa a ars în totalitate iar ferestrele locuințelor din zonă s-au spart din cauza temperaturii mari.

O bubuitură puternică, urmată de flăcări de câțiva metri înălţime au scos din case zeci de locatari din jurul pieței agroalimentare. Focul din interiorul pieței s-a întețit în momentul când paznicul a deschis ușile și a pătruns aerul. În câteva momente, toată marfa, fructe și legume dar si produse industriale, s-au făcut scrum. Incendiul s-a extins apoi și la magazinele din vecinătate: o carmangerie, un magazin de textile dar și un bar.

Incendiul din piaţa Crâng a produs pagube uriaşe, de peste 1.400.000 lei!

Piața deservea toți locuitorii din zona Crâng și a fost refăcută în urmă cu patru ani. “O să curăţăm cât de repede putem şi în funcţie de cum decurge despăgubirea de la firma de asigurări, vom grăbi refacerea pieţei”, a declarat Fănică Bârlă, viceprimarul municipiului Buzău.

Urmările incendiului: Circulaţie închisă în zona Pieţei Crâng, pentru anchetă



La o primă estimare, pagubele depășesc câteva zeci de mii de lei, construcția pieței agroalimentare fiind însă asigurată, nu însă şi produsele din tarabele comercianților.

Căldura degajată de incendiu a distrus și geamurile locuințelor de lângă piață iar energia electrică a fost oprită în jumătate din cartier mai bine de o oră.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 18


Dezolant: Uite cum arăta piaţa din Buzău care a fost ştearsă de pe suprafaţa pământului în numai o zi

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite