Actorul Marius Bodochi, într-un spectacol experimental la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Marius Bodochi îi provoacă în această seară pe buzoieni la un spectacol inedit, un amestec de teatru şi operă, care va fi găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor, cu începere de la ora 20.00.

Compania „Adrenalitera”  aduce pe scena buzoiană spectacolul „Amadeus”, care a avut deja succes la publicul din oraşele mari. Este o adaptare după piesa lui Peter Shaffer şi scrisorile lui Mozart, în viziunea regizorului Marcel Ţop. Protagonişti sunt actorii Marius Bodochi, care îl interpretează pe Salieri şi Răzvan Oprea,  în rolul lui Mozart. 

Citiţi şi: Maraton actoricesc cu ocazia Zilei absolventului de teatru, la Constanţa

Citiţi şi: Călin Hanțiu - Cavalerul baletului constănțean

„Spectacolul prezintă viaţa lui Mozart, din trei unghiuri: al lui Salieri, al lui Mozart şi cel al muzicii ca element sublim. Spectacolul evocă războiul lui Salieri împotriva lui Mozart”, ne-a declarat Radu Fefceac, de la Adrenalitera.

Studioul Experimental de Operă  şi Balet „Ludovic Spiess” a combinat actul teatral cu arii din opera marelui compozitor austriac. Fondul muzical este asigurat de cvartetul de coarde „Resonance” al Operei Naţionale din Bucureşti, dirijor Ciprian Teodoraşcu. La pian este Lidia Butnariu iar interpreţii vocali sunt soprana Simonida Luţescu, în rolul frumoasei Caterina Cavallieri, mezzosoprana Mihaela Işpan, tenorul Şerban Cristache, baritonul Vasile Chişiu şi basul Marius Boloş. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite