Politică, bani şi afaceri şi scandaluri. Poveştile celor mai bogaţi politicieni din Bucureşti:cum au făcut averi Tăriceanu, Videanu sau Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre cei 203 miliardari prezenţi în Forbes Top 500 se află şi o serie de deputaţi, miniştri, sau şefi de partid care au reuşit să combine afacerea cu politica. Printre aceştia, nume sonore precum Elena Udrea, Adrian Videanu, Călin Popescu Tăriceanu sau Silviu Prigoană

image

 Adrian Videanu, primarul cu bordurile

Fost primar al Bucureştiului, cunoscut în primul rând pentru afacerile cu borduri, a reuşit să îmbine cariera politică cu cea de om de afaceri. S-a înscris în PD în 1990 şi de atunci a urcat treptat pe scara ierarhică a partidului. În paralel, fostul primar şi ministru al Economiei şi-a dezvoltat cu succes afacerile personale în domeniul marmurei şi a bordurilor. Videanu conduce grupul Totan Mar – Marmosim cu afaceri în domeniul producţiei şi prelucrării de piatri şi borduri.

Administraţia Străzilor a semnat anul trecut un contract de 68 de milioane de lei cu firma Tehnologica Radion, contract ce prevedea reabilitarae a patru mari bulevarde din capitală şi a şase bretele de pe Bulevardul Aviatorilor. Pentru reabilitarea acestor bretele, firma Tehnologica Radion a încheiat un contract cu Titan Mar, controlată de Videanu.

Adrian Videanu este căsătorit cu Mioriţa Videanu şi are doi copii, Diana – Alexandra şi Andrei – Valentin.

Silviu Prigoană

Silviu Prigoană ştie să facă bani dar vorbeşte continuu şi degeaba la televizor

În mandatul său de până acum, deputatul Silviu Prigoană s.a remarcat cu cîteva iniţiative aiuristice; transformarea Casei Poporului în mall, legalizare prostituţiei, tăierea salariilor preoţilor, desfiinţarea canalelor TVR 3 şi TVR Info sau înlocuirea denumirii de „rrom” cu cea de „ţigan”. În afaceri, el nu are deloc alura de trăsnit. Averea lui Prigoană cuprinde terenuri agricole, cu imobile, are nouă case şi trei apartamente. „Perla Coroanei” în afacerile lui Prigoană rămâne compania Rosal Grup la care deşine un pachet majoritar de 67%.


FOTOGALERIE Dan Grigore Adamescu este al doilea cel mai bogat bucureştean aflat în TOP Forbes 500 Miliardari

Cum a făcut avere Dan Grigore Adamescu, al doilea cel mai bogat bucureştean aflat în TOP Forbes 500 Miliardari

Femeia din spatele omului de afaceri Dan Grigore Adamescu, al doilea cel mai bogat bucureştean

Top 500 Miliardari: Profilul miliardarului bucureştean

FOTOGALERIE 19 miliardari bucureşteni, noi intraţi în „Top 500 Miliardari“ Forbes

Cine sunt cele mai bogate doamne ale Bucureştiului din „Top 500 Miliardari“ Forbes

Dan Radu Ruşanu, bani din terenuri şi hotel

Senatorul PNL, Dan Radu Ruşanu, deţine, împreună cu familia sa, un important portofoliu imobiliar din care fac parte opt terenuri în judeţele Argeş, Braşov, Teleorman şi Ilfov. Cea mai importantă afacere a sa este Hotelul Internaţional Sinaia, condusă de soţia acestuia, Anca Daniela.

Elena Udrea: „Am această bucurie a hainelor pe care le port”

Se ştie faptul că ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale deţine în şifonier o colecţie impresionantă de branduri de lux. Doar printre poşetele acesteia se numără mărci precum Louis Vuitton, Chanel, Dior, Gucci sau Hermes. „Am această bucurie a hainelor pe care le port. Nu am copii, nu colecţionez tablouri, nu colecţionez case, nu mi-am schimbat maşina de nu ştiu când. La fel se întâmpla şi când eram la mama acasă şi, deşi erau vremuri mai dificile, bucuria de a purta haine noi, elegante o aveam şi atunci”, declara Udrea la câteva zile după ce apăruse îmbrăcată într-o rochie Dolce & Cabbana în ziua în care Guvenul anunţa îngheţarea salariilor. Ministrul deţine împreună cu soţul său 10.000 de metri pătraţi de teren intravilan. Este proprietara unei case şi a unui apartament. Deţine două autoturisme Mercedes şi bijuterii în valoare de 50.000 de euro.



Dan Diaconescu, cu faţa spre popor şi cu piciorul pe pedala Rolls Royce-ului

După ce a fost văzut cu cătuşe la mâini în programele de ştiri de maximă audienţă, Diaconescu „s-a pocăit” subit întorcându-se la poporul telespectator pe care vrea să-l salveze din sărăcie şi foame în calitate de politician, înfiinţând Partidul poporului. A refuzat să mai apară în presa tabloidă lăudându-se cu automobilele sale Rolls-Royce Phantom şi Bentley Flying Spur, cu vilele şi reşedinţa de la Cannes, ori cu vreo altă achiziţie excentrică. Anul trecut, OTV a vândut spaţii de publicitate în valoare de aproape trei milioane de euro. Deţine cinci firme.

image



 Anghel Iordănescu a dat sportul pe politică

După ce s-a retras din activitatea sportivă, Anghel Iordănescu a urmărit cariera de politician. A devenit senator PSD în 2008 după care s-a retras din partid şi a continuat să facă parte din Parlamentul României în calitate de senator independent. În acest moment, Iordănescu deţine 11 terenuri în Ilfov şi Prahova, patru case de locuit şi două case de vacanţă şi este acţionar la Hotelului Belvedere din Predeal.

Anghel Iordănescu
image

 Gabriel Oprea, ministrul cu case peste tot

Ministrul Apărării Naţionale este unul dintre cei mai bogaţi oameni ai actualului Cabinet. Deţine o casă de locuit în Voluntari-Pipera, în suprafaţă de 800 de metri pătraţi, o alta de aceeaşi dimensiune în Bucureştişi o a treia tot ăn Capitală dar de dimensiuni mai mici. Mai are o casă de vacanţă la Predeal dobândită în 2006 şi o casă de vacanţă pe Litoral, în Venus.Printre bunurile ministrului se mai numără bijuterii şi opere de artă în valoare de 60.000 de euro.


Călin Popescu Tăriceanu, fost ministru, actual bogat

Este cunoscut în egală măsură ca om politic şi ca om de afaceri, întrucât a început să facă şi politicî şi afaceri încă din 1990. Se numără printre fondatorii PNL-ului iar în business a intrat imediat după Revoluţie când a pus bazele primului post de radio privat din România, Radio Contact. Apoi a intrat în afaceri cu atomobile devenind importator al mărcii franceze Citroen. În acest an. Fostul premier a divorţat de cea de-a patra soţie, Ioana.

image
image

Robert Negoiţă, scandal cu sex

Deputat din partea PSD şi vicepreşedinte al partidului, Robert negoiţă controlează împreună cu fratele său patru hoteluri din Capitală, Rin Grand Hotel, Confort Traian, Rin Otopeni şi Confort Otopeni. La începutul acestui an, omul de afaceri a fost implicat într-un scandal de proporţii „Prostituate de lux pentru politicieni” fiind acuzat că racola tinere pentru cunoscuţi şi colegi de-ai săi din politică.

Aflaţi ce averi au adunat politicienii din lumea de afaceri bucureşteană precum şi întreaga lor poveste, din "Top 500 Miliardari" Forbes, ediţia 2011, ce a apărut la chioşcuri din 17 octombrie!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite