FOTOGALERIE 19 miliardari bucureşteni, noi intraţi în „Top 500 Miliardari“ Forbes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre cele 33 de noi intrări în ediţia din 2011 a „Top 500 Miliardari“ Forbes, 19 sunt revendicate de oameni de afaceri bucureşteni. Dintre ace;tia, patru se califică la categoria reveniri. Printre cei 19, se numără omul de afaceri de origine israeliană Eli Davidai.

Omul de afaceri de origine israeliană Eli Davidai este o prezenţă discretă, dar influentă în mediul de afaceri românesc, potrivit jurnaliştilor publicaţiei Forbes. A început să facă business în România imediat după Revoluţie. A fost implicat în cadrul QAB, îmbuteliatorul Pepsi în România, afacere vândută către Pepsi Americas. Tot el a adus franciza reţelei Burger King în România. După ce a vândut împreună cu ceilalţi asociaţi afacerea QAB într-o tranzacţie de circa 100 de milioane de euro (cash), a creat o companie similară, (în asociere cu Pepsi Americas) în Bulgaria.



Click pe fotogalerie pentru a-i vedea pe câţiva dintre cei 19 miliardari

Milionar fără reţetă

image

Mihai Sofian se numără şi el printre noii bogaţi ai Capitalei. De la o investiţie iniţială de 100.000 de euro, în 2004, şi propriul apartament pe post de birou, Mihai Sofian a ajuns astăzi la afaceri cumulate de 170 de milioane de euro. Nu a urmat nicio reţetă ca să ajungă aici şi nici nu are vreun secret. Doar nişte principii simple: a mers întotdeauna pe drumul cel drept, a reinvestit tot profitul timp de şase ani, nu s-a uitat la bani atunci când a venit vorba de achiziţia de tehnologie şi a sancţionat dur hoţia. Sofian deţine 50% din Remat Holding, grup cu activităţi în domeniul colectării şi reciclării de deşeuri.

"Băiatul deştept din energie"

Jack Cutişteanu, un alt new-entry în top, proprietarul traderului de energie electrică Petprod, este cunoscut ca fiind unul dintre „băieţii deştepţi“ din energie. Despre afacerile de 50 de milioane de euro pe care le derulează vorbeşte însă deschis, fără să evite sau să omită anumite răspunsuri. Ceea ce nu se ştie despre el este faptul că este un mare iubitor de artă. În vila cochetă din Bucureşti, unde are sediul compania Petprod, Jack Cutişteanu deţine o colecţie impresionantă de picturi. Peste 100, pe care le ţine deocamdată doar pentru el. Nu intenţionează să le vândă.

Citeşte şi:

FOTOGALERIE Dan Grigore Adamescu este al doilea cel mai bogat bucureştean aflat în TOP Forbes 500 Miliardari

Cum a făcut avere Dan Grigore Adamescu, al doilea cel mai bogat bucureştean aflat în TOP Forbes 500 Miliardari

Femeia din spatele omului de afaceri Dan Grigore Adamescu, al doilea cel mai bogat bucureştean

Top 500 Miliardari: Profilul miliardarului bucureştean

It-istul cu suflet de artist şi minte de afacerist

Liviu Drăgan a vrut să devină artist plastic, dar a renunţat. În 1994 a fondat însă Total Soft, companie din domeniul IT, pe care a vândut-o 11 ani mai târziu cu 9 milioane de dolari.Înainte de exit însă, la începutul deceniului trecut, Drăgan a reuşit o premieră.A fost prima companie software din România care a adus în acţionariat un fond de investiţii: SEAF a achiziţionat 30% din companie, pentru un milion de dolari.

Iată care sunt toţi cei 19 noi intraţi în „Top 500 Miliardari“ Forbes, revendicaţi de Capitală:

1   Eli Davidai (tehnologie, băuturi răcoritpare)

2   Familia Muntark (energie eoliană)

3   Mihăescu Mircea (transport)

4   Sofian Miahai (reciclare deşeuri)

5   Jack Cutişteanu (energie)

6   Fraţii Constantinescu (jucării)

7   Mihai Alexandru Staicu (piese auto)

8   Liviu drăgan (IT)

9   Sorin Bonciu (energie, comerţ)

10  Felix Pătrăşcanu (curierat rapid)

11  Radu Georgescu – revenire (IT)

12 Dorian Sam Schwartz şi Florin Filip (servicii medicale, retail)

13 Doina Gângoe (imobiliare)

14 Ion Chirescu – revenire (imobiliare)

15 Sorin Preda (construcţii, imobiliare)

16 Dragoş Anastasiu – revenire (turism, transporturi rutiere)

17 Rada şi Nelu Coman (energie)

18 George Brăiloiu (energie)

19 Dragoş Grigoriu –revenire (publicitate)

Aflaţi ce averi au adunat anul acesta cei 19 miliardari bucureşteni precum şi întreaga lor poveste, din "Top 500 Miliardari" Forbes, ediţia 2011, ce a apărut la chioşcuri din 17 octombrie!


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite