Cine sunt cele mai bogate doamne ale Bucureştiului din „Top 500 Miliardari“ Forbes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre cei 203 bucureşteni care ocupă câte o poziţie în „Top 500 Miliardari“ Forbes se numără şi 16 doamne cu averi deloc de ignorat. O bună parte dintre ele au răzbit pe „frontul afacerilor“ singure, altele alături de soţii sau de partenerii lor de afaceri.

Cele mai bogate doamne ale Capitalei şi-au dezvăluit secretul afacerilor lor de succes jurnaliştilor de Forbes România. Astfel, printre cele 16 „doamne de fier“ ale lumii afacerilor se numără Camelia Şucu, Elena Udrea, Camelia Voiculescu sau Doina Gângoe, care este şi „new-entry“ în top.

Camelia şi Corina Voiculescu: afaceri în media


Surorile Voiculescu reuşesc să impresioneze în primul rând prin discreţie. Ele au afaceri în media, imobiliare, energie, producţie.
Coordonează una dintre cele mai importante platforme media din România şi este implicată în majoritatea afacerilor deţinute de familie, Camelia, fiica cea mare a politicanului Dan Voiculescu, nu apare niciodată în public. După ce a încheiat studiile ASE, s-a alăturat echipei de ştiri Antena 1 fiind reporter, apoi s-a implicat în zona de programming şi producţie a postului TV. „Am reacţionat din timp şi nu am menţinut articifial structurile existente. Am întărit echipa de management şi am redimensionat bugetele. Pentru noi conţinutul este rege, iar cash-ul este regina“, subliniază Camelia Voiculescu.

Anca Vlad, „mama“ industriei farmaceutice


La 54 de ani, Anca Vlad dezvoltă afaceri în zonele de distribuţie şi comerţ farmaceutice şi media. Cu ambiţie şi perseverenţă, Anca Vlad a înfiinţat în 1990 prima afacere şi s-a implicat în dezvoltarea ei. Astăzi este considerată una dintre cele mai de succes femei de afaceri din România, iar Fildas a devenit un jucător de top pe piaţa naţională sub conducerea fondatoarei sale.



Click pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini

Anca Vlad este mai mult decât o femeie de succes. Pasionată de cultură şi artă, conduce în paralel fundaţia culturală Fildas Art, iar concediile şi le petrece alături de cei doi copii, Alexandru şi Catrinel, în parcurile de distracţii din Europa, la spectacolele de circ, dar şi vizitând muzee. „Preţuiesc foarte mult creativitatea. De aceea am înfiinţat fundaţia culturală Fildas Art, sponsor activ al artiştilor români“, susţine Anca Vlad, care promovează artiştii români în ţară şi în străinătate.

Camelia Şucu. Pariu pe agricultură

Camelia Şucu, 46 de ani, deţine afaceri în industria mobilei, agricultură şi zootehnie. După ce Piaţa de Gros din Bucureşti va arăta şi funcţiona potrivit pieţelor adevărate de la Paris sau de la Barcelona, modelul va putea fi preluat şi multiplicat în alte oraşe mari ale României. Poate părea un exerciţiu de imaginaţie dificil acela de a ţi-o imagina pe Camelia Şucu, bucureşteancă get-beget şi pe deasupra absolventă de Medicină, printre vaci, la fermă. Dacă până acum vorbea pasional despre colecţii de mobilier, culori, ambient, accesorii, designeri şi trenduri, vocabularul va fi uşor completat de-acum înainte cu termeni ca păşune, furaje , producţie de carne, import-export, producţiue de carne. Cameliei nimic nu i se pare neobişnuit „Trebuie să ai sânge în toate acestea“, crede ea.

În viaţa privată, Camelia este o persoană discretă. După divorţul de Dan Şucu, proprietarul grupului Mobexpert, aceasta nu a fost văzută în public cu niciun alt bărbat. Are două fiice care se pregătesc să preia businessurile controlate în acest moment de mama lor. Camelia este îndrăgostită de hainele Chanel şi bijuteriile Lanvin, Cartier şi Chaumet.

Mihaela Nicola –The Group

Miheala Nicola se află în Top 500 alături de Zoltan Szigeti cu care deţine holdingul The Group.

Luchi Georgescu, doamna vinului românesc

La 54 de ani, Luchi georgescu are afaceri în zonele de producţie vinuri, mezeluri, turism, imobiliare. Doamna vinului românesc este o femeie foarte activă. Este acţionar majoritar şi preşedinte al producătorului de vinuri Vincon Vrancea, dar şi la producătorul de mezeluri „Meda Prood ’98“.

Absolventă de ASE (Facultatea de Comerţ) Luchi Georgescu a lucrat ani buni pe comerţ exterior, fiind specializată pe relaţia CAER, înainte de 1989. După Revoluţie şi-a dat seama că vrea să facă afaceri pe cont propriu, ceea ce a şi încercat după o perioadă de un an în care a lucrat la o reprezentanţă canadiană specializată în exporturi. În afaceri se ghidează după deviza: „Dacă vrei poţi!“.

Citeşte şi:

FOTOGALERIE Dan Grigore Adamescu este al doilea cel mai bogat bucureştean aflat în TOP Forbes 500 Miliardari

Cum a făcut avere Dan Grigore Adamescu, al doilea cel mai bogat bucureştean aflat în TOP Forbes 500 Miliardari

Femeia din spatele omului de afaceri Dan Grigore Adamescu, al doilea cel mai bogat bucureştean

Top 500 Miliardari: Profilul miliardarului bucureştean

FOTOGALERIE 19 miliardari bucureşteni, noi intraţi în „Top 500 Miliardari“ Forbes

Doris Andronescu a înfiinţat primul spital privat din Bucureşti

Doris Andronescu apare în topul celor mai bogaţi bucureşteni alături soţul ei Florin Andronescu cu afaceri în domeniul serviciilor medicale. A finalizat anul acesta, după doi ani de proiecte şi analize, cea mai importantă investiţie în industria privată de sănătate: Spitalul Sanador din Bucureşti.

Doina Mirciou, de la matematică la afaceri

Doina Mirciou şi află în top alături de soţ, Adrian Mirciou, cu afaceri în domeniul construcţiilor şi imobiliarelor. Fostă profesoară de matematică deţine alături de soţul ei compania Andami.

Constanţa Ouatu, doamna din Centrul Istoric al Capitalei

Constanţa Ouatu deţine alături de soţul său, Radu Ouatu, afaceri în construcţii şi demolări. „Necazul“ firmei spaniole Sedesa, însărcinată iniţial cu lucrările de reabilitare a Centrului Istoric al Capitalei, a repreznetat norocul companiei Apolodor, deţinută de soţii Ouatu.

Maria Pârcălăbescu, fost secretar de stat

La 53 de ani, Maria Pârcălăbescu are afaceri imobiliare prospere. După demiterea din funcţa de secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, s-a dedicat afacerilor pe care le deţine alături de familie: Gematex (importator de utilaje pentru industria uşoară) şi Maremod (firma care produce confecţii).

Veronica Savanciuc: publicitate şi imobiliare

La 53 de ani, Veronica Savanciuc coordonează businessuri în publicitate, comunicare, imobiliare. Conduce, alături de Paul Radu, grupul Lowe.

Lavinia Spandonide: auto

Veronica Savanciuc are 58 de ani şi are afaceri în domeniile auto şi imobiliare. Deţine, alături de familia sa Euro Inter Trade Corporation.

Elena Udrea, alături de Dorin Cocoş

Elena Udrea se află şi ea în top, alături de soţul său Dorin Cocoş cu afaceri în imobiliare şi hoteluri. Ministrul Turismului face ce face şi intră în atenţia publicului. Şi nu oricum, ci cu scandal. În ziua în care Guvernul a anunţat îngheţarea salariilor pentru încă o bună perioadă de timp, Udrea apărea îmbrăcată cu o rochie semnată de o celebră casă de modă, Dolce & Gabbana, al cărei preţ era estimat undeva la câteva mii de euro.

Ulterior, ministrul a încercat să motiveze alegerea vestimentară prin faptul că rochiţa a fost un cadou de la soţul său şi, în plus, că este una dintre bucuriile pe care şi le permite. „Am această bucurie, printre puţinele pe care le am, a hainelor pe care le port. Nu am copii, nu colecţionez tablouri, nu colecţionez case, nu mi-am schimbat maşina de nu ştiu când. La fel se întâmpla şi când eram la mama acasă, deşi serau vremuri mai dificile şi părinţii nu aveau venituri foarte mari, cu toate acestea, bucuria de purta haine noi, elegante, o aveam şi atunci”, a explicat ministrul.

Elena Udrea este proprietarul unui apartament şi al unei case. În ultimul an a vândut şase apartamente. Deţine două autoturisme Mercedes şi bijuterii în valoare de 50.000 de euro.

Doina Gângoe, femeia din spatele celui mare parc de distracţii din Bucureşti


La 54 de ani, Doina Gângoe are afaceri în domeniul diamantelor sintetice. Şi-a început cariera în 1980 ca economist în Serviciul de Aprovizionare al Fabricii de Elemente pentru Automatizări, după ce a absolvit ASE. În decembrie 2006 a devenit administratorul firmei SC Rami Dacia SA, firma care a construit în octombrie 2011 cel mai mare parc de distracţii din Capitală, Terra Park. „Ne aşteptăm la 600.000 de vizitatori în primul an de funcţionare“, a precizat Doina Gângoe.

Simona Chirescu: doamna de la Art Group Int

Simona Chirescu, apare în topul celor mai bogaţi bucureşteni alături de soţul ei,Ion Chirescu, cu afaceri în domeniul construcţiilor şi proiectării. Soţii Chirescu deţin compania Art Group Int.

Ruxandra Burcea, de la turism la conbfecţii pentru copii


Ruxandra Burcea figurează în top alături de soţul său, Alin Burcea cu afaceri în turism, confecţii pentru copii şi imobiliare.

Rodica Sfâca şi mobila unicat

Rodica Sfâca are 56 de ani şi deţine afaceri în domeniul producţiei de mobilă şi imobiliare. Societatea Ronex Producţie, fondată de Rodica Sfâca în 1994, a fost încă de a început reprezentată de mobilierul realizat din lemn masiv, în serii scurte, ceea ce aproape le conferea statutul de unicate.

Aflaţi ce averi au adunat „femeile de fier“ din lumea de afaceri bucureşteană precum şi întreaga lor poveste, din "Top 500 Miliardari" Forbes, ediţia 2011, ce a apărut la chioşcuri din 17 octombrie!

Camelia Voiculescu
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite