Capitala este scuturată de zeci de seisme. Află în ce zone din Bucureşti se produc cel mai des cutremure!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii s-au trezit săptămâna trecută cu un cutremur de 3,4 pe Richter produs la marginea oraşului. O noutate absolută şi foarte îngrijorătoare. Cercetătorii nu sunt surprinşi: e doar ultimul seism dintr-o serie care a început demult.

De când e Capitala într-o zonă seismică? Unde se formează seismele? De ce? Cum de n-am auzit niciodată de cutremure în Capitală? Am căutat explicaţii la specialiştii în seisomologie.

În zona unde se află Capitala, există un sistem de falii, unele active. Sunt în curs cercetări care să lămurească locaţia acestora şi caracterul lor, adică dacă provoacă mişcări pe verticală sau pe orizontală. Au loc cutremure destul de des, dar până acum au fost mici, cu magnitudini între 1 şi 3,5 pe Richter, la adâncimi de între 5 şi 35 km", a explicat Dumitru Ioane, şef de catedră la Facultatea de Geofizică a Universităţii Bucureşti.

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini din București după cutremurele din secolele trecute!

 

image

Seismul din 7 martie a fost localizat în dreptul insulei de pe Lacul Morii. Cantitatea enormă de apă din lac e o suprasarcină, o greutate care apasă plăcile şi care poate să determine o seismicitate locală. Nu avem încă date, dar şi greutatea construcţiilor din zonă ar putea influenţa producerea cutremurelor din zonă", a continuat Dumitru Ioane, citat de Click!.

Teoria profesorilor este confirmată chiar de Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului: „E foarte probabil ca apa din Lacul Morii să fie «vinovată»".

Cercetătorii de la Facultatea de Geofizică au înregistrat, în jurul Capitalei, zeci de cutremure în ultima vreme, pe care le studiază cu atenţie.

Iată ce seisme s-au produs

image

Astfel am aflat că cele mai multe seisme au avut loc în vestul Capitalei, în zona localităţilor Roşu şi Chiajna, dar unul s-a înregistrat chiar în oraş, în zona Lujerului. Apoi, alte pericole ne pasc în zona lacurilor din Pantelimon, Colentina, Tei, Floreasca.

Citeşte materialul integral pe click.ro

CLICK pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini din București după cutremurul din 4 martie 1977!


image

Dacă ţi-a plăcut ştirea , dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Vezi VIDEO cutremurător după dezastrul din 4 martie 1977 cu Bucureștiul pus la pământ:


Mai citeşte:

Există viaţă după cutremur? Urmăreşte o fotogalerie emoţionantă din timpul salvărilor de la seismul din '77

Ce blocuri din Iaşi se pot prăbuşi la un cutremur de peste 7 grade Richter

CUTREMURUL DIN '77 Cum a scăpat cu viaţă nepotul lui Ceauşescu din blocul în care a murit Toma Caragiu

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Supravieţuitoarea din blocul Scala: La cutremurul din ‘77 a căzut 10 etaje, în timp ce făcea duş!

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Sorin Crainic, supravieţuitorul cutremurului din '77 pentru care a plâns Elena Ceauşescu

35 de ani de la cutremurul din 1977. Multe clădiri din Bucureşti se pot prăbuşi în cazul unui seism similar

Amintirile care îi bântuie pe supravieţuitorii cutremurului din '77: "Blocul s-a forfecat ca un tort iar etajele se prăbuşeau ca un domino”

EXCLUSIV Cât i-a trebuit lui Mărmureanu să scape viu la cutremurul din ’77: s-a ridicat de la masă, iar într-o secundă a căzut o grindă în spatele lui!

FOTOGALERIE Imagini incredibile din Bucureştiul devastat de cutremurul din 1977

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite