O familie de interlopi care “a făcut istorie”: de la mamă până la nepoţi, 33 de membri ai clanului Cămătaru fac legea în Capitală de peste 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Cazul Cămătaru" este cel mai mare dosar de crimă organizată din România din ultimul deceniu. Membrii grupului se consideră o mare familie iar o parte dintre ei chiar au legături de rudenie.

Mai exact, grupul de interlopi este condus de cei doi fraţi Nuţu şi Sile Cămătaru ( Ion Balint şi Vasile Balint), ajutaţi chiar de mama lor, Mimi Cămătăreasa( Smaranda Stoica) şi sora lor, Angelica Cămătaru(Angela Stoica). În aprilie 2008,  toţi membrii clanului, compus din 33 de membri, au fost condamnaţi pentru sechestrare de persoane, proxenetism şi înşelăciune.

Curtea de Apel Bucuresti a admis în aprilie 2011 apelurile mai multor inculpati din dosarul privind traficul de persoane, sechestrarea, actele de violenţă.

Inculpatii ale căror apeluri au fost admise sunt Ion "Nutu" Balint, Vasile "Sile" Balint, Ion Lungu, Cristian Gheorghe, Laurentiu Roman, Laurentiu Cosma, Costel Urzica, Iulian Bocu, Smaranda Stoica, Danut Ion, Iulian Marghiolescu, Adrian Panduru, Marian Simirianu, Leonard Barbieru, Constantin Stoica, Adi Dinescu, Stefan Gheorghe, Eugen Gheorghe, George Ionut Teodoru Baboi, Cristian Robert Boboc, Cristian Alexandru Cirstoiu, Alina Vasile, Silviu "Fluturica" Dudita, Sile Stan şi Angela Stoica.


Ion Balint zis Nuţu Cămătaru a fost condamnat iniţial  la 15 ani de închisoare, pedeapsă redusă în 2011 la 13 ani.

Vasile Balint zis Sile Cămătaru a primit în, martie 2008,13 ani de închisoare dar pedeapsa redusă a fost redusă în 2011 la 6 ani.

Sora, Angela Camataru, a primit o pedeapsa de 12 ani rezultată, adică va efectua pedeapsa cea mai mare pentru că mai fusese condamnată în alte dosare.

Mamei fraţilor Balint, Smaranda Stoica, a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu o perioada de încercare de 7 ani.

Vezi şi: VIDEO Nuţu Cămătaru în urmă cu trei săptămâni: „Mai e puţin şi vine inima mea Sile!”

Citeşte şi Lumea interlopă, pusă pe jar: Sile Cămătaru îşi ameninţă duşmanii prin manelişti

Doi cântăreţi de manele, apropiaţi ai clanului Cămătaru, au compus mai multe melodii care transmit vorbele interlopului Vasile Balint, zis Sile, aflat după gratii.

Sile Cămătaru şi-a delegat familia şi maneliştii să-i pună la respect pe duşmani

Codul secret al clanului „Cămătaru”. La ce spuneau interlopii: „TVA”, „şpagă”, „comisoane” sau „fraieri”

Fiul interlopului Sile Cămătaru, Nuţu-Mario Balint, acuzat într-un caz de proxenetism, evaziune fiscală şi fapte cu violenţă folosea un limbaj codificat, în discuţiile telefonice interceptate de SRI.  Citeşte mai multe AICI.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite