Codul secret al clanului „Cămătaru”. La ce spuneau interlopii: „TVA”, „şpagă”, „comisoane” sau „fraieri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sile Camataru
Sile Camataru

Fiul interlopului Sile Cămătaru, Nuţu-Mario Balint, acuzat într-un caz de proxenetism, evaziune fiscală şi fapte cu violenţă folosea un limbaj codificat, în discuţiile telefonice interceptate de SRI.

Potrivit procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4, Nuţu-Mario Balint folosea foarte des expresii gen „TVA”, „Şpagă”, „Comisioane”, iar persoanele împrumutate le denumeau „Fraieri”. Judecătoria Sectorului 4 arepins propunerea procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 a emitere a amndatelor de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Nuţu-Mario Balint şi a locotenentului acestuia, Dincă Remus Petrică, zis „Pădure”. Procurorii au declarat recurs care se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

Blânda lege a cămătăriei

Cămătăria, afacere de familie

Anchetatorii arată că Nuţu-Mario Balint  în perioada oct. – dec. 2011, Balint Nuţu-Mario a dat bani cu dobândă, această activitate devenind o adevărată  îndeletnicire şi pe care o desfăşoară şi în prezent.  În ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de cămătărie acesta s-a reţinut că acesta are ca îndeletnicire constantă împrumutul de bani cu dobândă diferitelor persoane ce au fost identificate din analizarea unei agende ce a fost ridicată cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciliul inculpatului, aspect coroborat cu declaraţiile martorilor audiaţi, precum şi cu procesele verbale de transcriere a convorbirilor telefonice purtate de inculpat cu alte persoane cu privire la sume de bani pe care le împrumutase acestora cu dobândă.

Eliberarea unui interlop: Nuţu Cămătaru a plecat de la puşcărie pe un armăsar pursânge de 125.000 euro şi a ajuns acasă într-un BMW X6

A ameninţat cu briceagul o persoană

În timpul anchetei s-a reţinut că Dincă Remus Petrică, acuzat de şantaj, însoţit de 5-6 persoane, şi având asupra sa un cuţit tip briceag pe care l-a arătat unei persoane, care este parte vătămată în acet dosar,  a ameninţat-o pe aceasta cu acte de violenţă, în timp ce o lovea ostentativ peste faţă cu coala de hârtie pe care erau trecute pretenţiile victimei, producându-i o puternică temere, pentru a o determina să-şi retragă plângerea penală şi pretenţiile civile într-un dosar penal care nu îl privea pe inculpat.



Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite