FOTOGALERIE Giganticul parc de distracții Divertiland se deschide în curând. Trei lucruri pe care nu le-ai mai văzut în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În următoarele zile se va deschide La Plaja Park, parte a giganticului parc de distracții Divertiland construit în comuna Chiajna. Parcul acvativ se află la kilometrul 13, pe autostrada București-Pitești.

Veste bună pentru amatorii de distracţii. La Plaja Park, parte a celui mai mare parc de distracţii Divertiland din România, dar şi din sud-estul Europei se va deschide peste câteva zile. Cu toate că până acum organizatorii au fost foarte reţinuţi în promovarea parcului, pentru astăzi ei au organizat o prezentare, la care au promis că vor da toate detaliile aferente acestui eveniment.  

Parcul se întinde pe 35 de hectare şi este amplasat în comuna Chiajma, judeţul Ilfov, la kilometrul 13, adiacent autostrăzii Bucureştii-Piteşti. La Plaja Park se întinde pe o suprafaţă de peste 42.000 de metri pătraţi, inclusiv zona de parcare, cea mai mare suprafaţă a unui water park din ţară. Potrivit reprezentanţilor, capacitatea parcului este de peste 7.500 vizitatori zilnic.

image
image
image

Click pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini cu parcul acvatic Divertiland!

Din ce se ştie până acum, sunt cel puţin trei motive pentru care bucureştenii merită să treacă La Plaja Park pe lista de priorităţi în activităţile de timp liber.

1.    Piscina cu Valuri, o premieră în România

Dezvoltatorii Divertiland Multi Entertainment Park susţin că au pregătit mai multe surprize pentru marea deschidere, dar şi o premieră pentru România - piscina cu valuri. Anunţată ca fiind senzaţia parcului acvatic de către reprezentanţi, piscina recreează atmosfera unei insule tropicale, cu valuri de diferite mărimi şi forme.

Dealtfel, vizitatorii parcului vor dispune de o zonă de 3.000 de metri pătraţii de plajă cu nisip, restaurante, snack baruri, cafenele, spaţii comerciale, unitate medicală, zone de joacă pentru copii, zonă pentru petreceri, scenă multifuncţională şi terenuri de volei de plajă.

2.    27 de tobogane pentru amatorii de senzaţii tari

Peste 27 tobogane îi aşteaptă pe toţi amatorii de adrenalină. Toboganul Superbowl este o combinaţie de tuburi închise şi deschise, o atracţie de marcă a water park-ului, în timp ce Boomerango, cu plecare de la o înălţime de 17 metri şi alunecare aproape verticală oferă senzaţii tari pe o saltea de două persoane care la final aterizează în piscină.

Complexul de tobogane răsucite Inner-Tube are o capacitate de 240 de persoane pe oră şi poate fi practicat de întreaga familie. Parcul mai dispune şi de un tobogan multi-bandă care permite prietenilor şi familiei să îl folosească simultan denivelările.   

3.    Râul leneş şi Cetatea Ploii

Potrivit proiectului, parcul va fi străbătut de un „râu leneş” (Lazy River) care va avea în centru „cetatea ploii „ (Rain Fortress), o atracţie construită pe mai multe niveluri. „Un adevărat labirint al distracţiei pentru cei mici şi nu numai”, susţin  organizatorii.  Râul leneş, în fapt o piscină de 500 de metri care intersectează alte atracţii ale parcului, este perfect pentru cei care vor să se relaxeze plutind în derivă confortabil aşezaţi pe saltea, în timp ce savurează o băutură răcoritoare.  Cetatea ploii combină două elemente: distracţia cu 148 de jeturi de apă.

Inaugurarea oficială, amânată de mai multe ori

Deschiderea parcului acvatic La Plaja a fost amânată de mai multe ori, fapt ce a dus la o întârziere de peste un an faţă de termenul iniţial anunţat de dezvoltatori, adică 11 iunie 2011. Ultima amânare a survenit în urmă cu câteva zile, după ce, pe 5 august, reprezentanţii Divertiland anunţaseră că deschiderea oficială va fi vineri, 10 august.

Anunţul a fost postat pe site-ul oficial al parcului în jurul orei 23.00. Ulterior, la mai puţin de două zile distanţă, aceştia s-au răzgândit. „Fiindcă suntem <<un pic>> perfecţionişti şi vrem să ne iasă grozav din prima, am decis să mai lucrăm câteva zile la ultimele detalii pentru inaugurarea parcului”, anunţau reprezentanţii La Plaja.

Divertiland Multi Entertainment Park, va include la final un parc acvatic în aer liber(care se va inaugura în următoarele zile), un parc de distracţii în aer liber şi un centru de divertisment familial acoperit, precum şi un club wellness, cu centre dedicate activitaţilor sportive şi spa.

Dezvoltatorii Divertiland Multi Entertainment Park, cel mai mare parc de distracţii din ţară, se aşteaptă ca hiperparcul să genereze, începând cu primul an de la finalizarea sa (2015), un număr total de aproximativ 1.000.000 de vizitatori anual.

Investiţie de circa 300 de milioane de euro

Cu toate că devoltatorii nu au fost dispuşi să ne ofere detalii despre investiţie, reporterii Adevărul au reuşit să afle câteva informaţii de la arhitectul şef al comunei Chiajna , Ovidiu Teodorescu. Acesta declara, în urmă cu câteva luni, că investiţia pentru întregul complex este în jur de 300 de milioane, investiţie suportată integral de dezvoltatori.

„Parcul trebuia să se deschidă de anul trecut. Terenul a fost cumpărat de devoltatori. Noi încercăm să ajutăm cât putem. Accesul în parc se va face pe la magazinul Kika şi noi trebuie să construim drumul, de restul se ocupă ei”, spunea Teodorescu.

CITEŞTE ŞI:

DISNEYLAND DE ROMÂNIA. Reprezentanţii celui mai mare parc de distracţii din România au anunţat data oficială de deschidere

DISNEYLAND DE ROMÂNIA. Se deschide cel mai mare parc acvatic din ţară. Vezi când! FOTO-VIDEO

FOTOGALERIE Giganticul parc de distracții Divertiland se deschide în curând. Trei lucruri pe care nu le-ai mai văzut în România

IMAGINI SPECTACULOASE din cele mai frumoase parcuri de distracţii din Capitală FOTO/VIDEO

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite