Top 10 şantiere imobiliare blocate după începerea lucrărilor în Bucureşti, de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Megaproiectele imobiliare, care ar fi schimbat radical zone din Bucureşti, în valoare de 800 de milioane de euro stau îngheţate de ani.

Un proiect care ar fi schimbat complet zona Eroilor, un centru comercial la ieşirea spre Piteşti, treci clădiri de birouri cu o suprafaţă cumulată de 80.000 de metri pătraţi şi cinci ansambluri rezidenţiale cu 2.800 de apartamente – acestea sunt cele mai mari proiecte imobiliare blocate în Bucureşti după începerea lucrărilor, potrivit unei analize a Ziarului Financiar.

Zeci de investitori imobiliari au rămas cu proiecte de aproximativ 800 de milioane de euro blocate în criza care a început în urmă cu patru ani.

1.    Ansamblul Dâmboviţa

Dâmboviţa Center, ce va fi realizat pe platforma din spatele Casei Radio, este cel mai important proiect imobiliar îngheţat de situaţia de pe piaţă. Dezvoltatorul proiectului este Plaza Centers, care a stopat toate investiţiile în România în 2009. Proiectul, estimat la 330 milioane de euro, are o suprafaţă construită de 600.000 metri pătraţi, şi prevede realizarea unui centru comercial, cu clădiri de birouri şi un hotel de cinci stele.

Click pe link pentru fotogalerie şi toate detaliile legate de construcţia Dâmboviţa Center: De ce nu se mai lucrează la Dâmboviţa Center

2.    Mega Designer Outlet

Proiectul din spatele magazinului kika din cartierul Militari, iniţiat de Mega Company,  a fost abandonat în 2008 în stare de structură metalică, se arată în studiul Ziarului Financiar. Investiţia anunţată era de 80 de milioane de euro, cu o suprafaţă de 36.000 metri pătraţi.

3.    Anchor Plaza Metropol

Investiţia anunţată în 2008 de compania Anchor Group pentru realizarea clădirii de pe Bulevardul Timişoara este de 50 de milioane de euro. Suprafaţa de închiriat prevăzută pentru imobilul cu 12 etaje este de 33.600 metri pătraţi. În 2010, se anunţa finalizarea proiectului, care nu s-a mai realizat.

Mai multe detalii aici: Turcii livrează cele  mai multe birouri în 2010

4.    Laguna Residence

Proiectul este deţinut de firma GEA International Development, controlată de investitori spanioli, iar firma din România a intrat în insolvenţă în acest an. Ansamblul rezidenţial de pe malul Lacului Tei ar fi trebuit să aibă 500 de apartamente, pe un teren de 5,3  hectare, din care jumătate erau prevăzute pentru prima etapă a invesiţiei, în valoare de 45 milioane eruo.

Toate informaţiile despre starea actuală a proiectului, aici: Insolvenţa, salvarea clienţiilor proiectului imobiliar Laguna Residence

5.    Planorama

Investiţia anunţată de Euro Habitat pentru proiectul de patru blocuri din Colentina a fost de 70 milioane de euro. Din cele patru blocuri proiectate, a fost realizat unul. Acestea trebuiau să fie gata în 2007-2008, cu un total de 1.100 apartamente.

6.    Arcom Pipera

Investiţia anunţată de Arcom pentru ansamblul rezidenţial din Pipera a fost de 50 de milioane de euro, pentru 228 de apartamente, în şase blocuri situate în dreptul clădirii de birouri Cubic Center. Lucrările sunt oprite de mai bine de trei ani, informează Ziarul Financiar.

7.    Avrig 7

Proiectul de birouri din Strada Avrig, nr. 7, de lângă Piaţa Obor, este dezvoltat pe un teren de 5.400 metri pătraţi. Compania Avrig 35 a împrumutat de la UniCredit 46 milioane euro pentru proiect, iar lucrările sunt oprite de peste doi ani.

8.    Pirmăvara Lujerului

Doar achiziţia terenului pentru proiectul rezidenţial de lângă Cora, în Militari, a costat 20 milioane de euro. Proiectul, dezvoltat de omul de afaceri Ion Avram, prevedea un bloc cu 1.000 de apartamente, lucrările sunt sistate la stadiul de fundaţie.

9.    Hermes Business Campus

Proiectul de birouri de pe bulevardul Dimitrie Pompei din Pipera este dezvoltat de compania belgiană Atenor. Investiţia estimată pentru prima clădire a fost de 30 de milioane de euro. Aceasta are suprafaţa prevăzută de 18.000 metri pătraţi, pe un teren de 15.000 metri pătraţi.

Informaţii despre starea actuală a proiectului găsiţi aici: Atenor Group amână dezvoltarea proiectului office Hermes Business Campus din Pipera

10.    Cortina Residence

Ansamblul rezidenţial din Băneasa ar fi trebuit să aibă 270 de apartamente pe terenul de 7.500 metri pătraţi. Dezvoltatorii, firmele Cefin şi Heitman, au cheltuit 25,7 milioane euro până la intrarea în insolvenţă a proiectului, în 2010.

Aici puteţi citi mai multe despre ansamblurile rezidenţiale falimentare din Bucureşti: Cele mai mari ansambluri rezidenţiale, în pragul falimentului. Vezi harta proiectelor cu cele 4.000 de apartamente intrate în insolvenţă

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite