Incendiu stins. Pompierii au luptat cu focul care a ars Moara lui Assan timp de 30 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul de la Moara lui Assan din zona Obor a fost stins în totalitate aseară, la ora 18.30. A fost folosit, în premieră, un elicopter, pentru a interveni eficient în lupta cu flăcările.

Două autospeciale de pompieri au rămas în zonă, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Daniel Vasile.

Intervenţia pompierilor a durat mai bine de o zi, stingerea focului fiind îngreunată de faptul că grinzile acoperişului erau tratate chimic cu uleiuri şi vopsele care au favorizat propagarea focului şi au întreţinut arderea.

De asemenea, accesul în zonă cu autospecialele a fost dificil, maşinile nu se puteau apropia de clădirea în flăcări din cauza temperaturii foarte mari. La o distanţă de 15-20 de metri de clădire, senzorii termici autospecialelor măsurau o temperatură de 800 grade, a precizat Daniel Vasile.

Este pentru prima dată când ISU a solicitat intervenţia unui elicopter pentru stingerea unui incendiu în Bucureşti. Elicopterul s-a alimentat cu apă din Lacul Pantelimon, cel mai apropiat de clădirea în flăcări, de unde a adus încărcătura de apă în şapte minute.

Daniel Vasile a subliniat importanţa faptului ca ISU să deţină, în viitor, propiul elicopter pentru asemenea urgenţe. „Este suficient să ai nevoie o singură dată şi să nu îl ai la îndemână”, a concluzionat el cu privire la precedentul creat.

Moara lui Assan a fost cuprinsă de flăcări şi în mai 2008. Fosta fabrică de pâine din ansamblul Moara lui Assan a ars în noaptea de 13 spre 14 mai 2008, iar pentru stingerea focului a fost nevoie de intervenţia a 80 de pompieri.

Fotogalerii de la Moara lui Assan şi toate informaţiile despre incendiul care a mistuit clădirea de patrimoniu, aici:

Incendiu la Moara lui Assan din Capitală

Pompierii intervin încă la incendiul produs la Moara lui Assan, de aproape 24 de ore

Clădirile de patrimoniu ard când dictează mafia imobiliară. Moara lui Assan făcută scrum, a doua oară, pentru 47 de milioane de euro

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite