Incendiu la Moara lui Assan din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un incendiu violent a izbucnit în Complexul Moara lui Assan
Un incendiu violent a izbucnit în Complexul Moara lui Assan

Un incendiu a izbucnit în sectorul 2 din Capitală. Potrivit primelor informaţii flăcările au cuprins bucăţi din acoperişul monumentului aflat în paragină - Moara lui Assan. Nu s-au înregistrat victime, dar accesul greu face intervenţia echipelor de pompieri dificilă.

UPDATE 19.31Incendiul care a cuprins complexul Moara lui Assan a fost stins. Pompierii au apelat la un elicopter ISU, așa cum au anunțat, care să arunce o pungă cu apă deasupra clădirii cuprinse de flăcări.

Pompierii au cerut intervenţia unui elicopter pentru stingerea incendiul de la Moara lui Assan, întrucât flăcările înalte de trei metri sunt în interiorul clădirii, pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile.

UPDATE 15.30 În acest moment, 13 autospeciale cu spumă şi apă se află la faţa locului. Primarul sectorului 2,  Neculai Onţanu, a cerut să vină un elicopter care să survoleze zona. De asemnea, un elicopter ISU va veni la faţa locului pentru a acţiona asupra flăcărilor, din aer.

UPDATE 15.13 "Este adevărat, am primit foarte multe sesizări din partea riveranilor în care era specificată situaţia deplorabilă a clădirilor ce fac parte din complexul Moara lui Assan. Clădirea însă, nu aparţine Primăriei sectorului2, este în administraţia Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional. No am făcut mai departe nenumărate sesizări prefecturii Bucureştiului şi Ministerului Culturiim, dar nu am primit niciun răspuns. Propietarul clădirii este un evreu care nu s-a mai întors în ţară de când a cumpărat clădirea, în 2004", a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei sectorului 2, Anatol Albu.

UPDATE 14.59 La faţa locului a ajuns şi primarul sectorului 2, Neculai Onţanu. În acest moment, edilul stă de vorbă cu reprezentanţii ISU Bucureşti şi cu agenţi ai Poliţiei Capitalei.

Un incendiu violent a izbucnit în Complexul Moara lui Assan

CLICK aici sau pe poze pentru a vedea fotogaleria

UPDATE 14.55 Oamenii din zonă se plâng că au făcut nenumărate cereri la Primăria Sectorului 2 pentru ca zona să fie izolată de restul clădirilor, dar că nu auprimit vreun răspuns. Asta mai ales pentru că monumentul aflat în paragină este cunoscut în cartier ca un adevărat focar de infecţie.

UPDATE 14.50 În acest moment, 6 autospeciale se află la faţa locului din care 2 sunt cu scari telescopice. Cu toate acestea, incendiul pare să fie din ce în ce mai mare. Totodată, focarul de incendiu este izolat de celelalte clădiri, fiind înconjurat de ruinele fostei mori. 

Vecinii susţin că propietarul clădirii ar fi patronul firmei Optinova şi că acesta ar avea probleme cu legea şi nu se poate întoarce în ţară. "Din 2004, aparţine unui evreu, patronul firmei Optinova. Din câte ştiu, nu are voie să intre în ţară şi probabil de-aia nu mai are nimeni grijă de ea", a declarat unul dintre locatarii din blocul de lângă moara Assan.

UPDATE 14.35 Administratorul blocului din apropiere susţine că moara lui Assan este un focar de infecţie. "Acolo stau numai drogaţi şi oamenii străzii, e plin de gunoaie şi de mizerie. Probabil că au făcut focul şi d-aia a început incendiul", explică bărbatul.

Un incendiu puternic a izbucnit, astăzi, în Zona Obor a Capitalei. Flăcările au cuprins acoperişul morii Assan, o clădire monument istoric aflată într-un grad puternic de degradare din zona Lizeanu. Trei autospeciale de pompieri au sosit la faţa locului pentru a le stinge.

image

CLICK aici sau pe poze pentru a vedea fotogaleria

Potrivit primelor informaţii, nu există niciun rănit. Accesul în zonă este îngreunat, iar pompierii se luptă în acest moment cu flăcările. Flăcările au cuprins tot acoperişul clădirii. Zona este cunoscută ca fiind o zonă expusă la incendii, cea mai mare parte fiind plină de gunoaie.

Clădirea a fost construită în anul 1853 de negustorii Gheorghe Assan şi Ioan Martinovici, în zona Obor din Capitală, şi este prima moară cu aburi din România. Moara lui Assan a fost clasificată de Ministerul Culturii şi Cultelor ca monument istoric de valoare naţională.

Imobil de patrimoniu mistuit de flăcări. Demolare trucată printr-un incendiu premeditat în Kiseleff

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite