Pompierii intervin încă la incendiul produs la Moara lui Assan, de aproape 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autospecialele cu scări telescopice încă aruncă apă pentru a stinge incendiul de la Moara lui Assan, clădire monument istoric industrial din sectorul 2, aflată în paragină. Incendiul s-a produs în urmă cu peste 16 ore, pompierii acţionează şi acum la stingerea focului.

UPDATE 11.25 Pompierii se află încă la faţa locului, pentru a se asigura că focul este stins în totalitate, moment în care vor demara ancheta pentru a stabili cauza producerii incendiului. Nu se poate urca în clădire, scările au fost distruse în totalitate de flăcări.

UPDATE 10.25 Incendiul de la Moara lui Assan a fost în mare măsură stins, pompierii au intervenit în această dimineaţă pentru lichidarea ultimelor focare, rămase întrucât grinzile acoperişului sunt tratate chimic cu uleiuri şi vopsele şi întreţin arderea, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Daniel Vasile. Pompierii intervin în acest moment cu patru autospeciale cu apă şi spumă şi cu o autospecială pentru lucrul la înălţime.

Pompierii au intervenit, ieri, inclusiv cu un elicopter ISU, pentru că accesul este dificil, iar înauntrul clădirii flăcările au ajuns la trei metri înălţime. La această oră, pompierii încă sting incendiul izbucnit ieri, în jurul orei 14.00. Focul cuprins tot acoperişul clădirii.

După ce la Lizeanu au acţionat iniţial cu trei autospeciale, la faţa locului au fost aduse încă trei în aproximativ o oră, pentru a acţiona la stingerea incendiului deosebit de puternic. Numărul maşinilor pompierilor care au acţionat cu spumă a ajuns la 13 după încă o jumătate de oră, timp în care focul părea să crească în intensitate. După aproximativ cinci ore de la primele intervenţii, pompierii au solicitat ajutorul unui elicopter, care să arunce pungi cu apă.

Clădirea este prima moară cu aburi construită în România, în 1853, de către negustorii Gheorghe Assan şi Ioan Martinovici, în zona Obor din Capitală.

Mai multe informaţii despre clădire şi intervenţiile de ieri, aici: Incendiu la Moara lui Assan din Capitală

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite