Sexgate la „Jean Monnet” continuă. Află de ce i-au dat drumul magistraţii profesorului de sport acum două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit motivării magistraţilor, Dan Vişan ar fi fost eliberat în urmă cu două săptămâni după ce a fost reţinut pentru că nu ar fi fost vorba de niciun viol. Chiar şi-aşa, judecătorii susţin că profesorul nu are o scuză.

Scandalul de la celebrul liceul din Capitala este departe de a se sfârşi. Profesorul de sport Dan Octavian Vişan, judecat după ce a fost acuzat de o elevă că a violat-o, a fost eliberat acum trei săptămâni din arest după ce judecătorii au considerat că faptele nu sunt din sfera penalului.

"Este adevărat că, din punct de vedere moral, i se poate imputa inculpatului că în calitate de cadru didactic avea obligaţia nu numai să nu iniţieze un comportament indecent, ci şi să-l interzică. Însă aceste aspecte nu au influenţe în sfera penalului şi nu pot conduce la privarea de libertate a inculpatului
", au decis magistraţii de la Judecătoria Sectorului 1.



Click pe fotogalerie pentru mai multe imagini c profesorul Dan Octavian Vişan pe holurile Tribunalului Bucureşti!

După o noapte de stat în arest, an Vişan a fost eliberat. În urma recursului, vinerea trecută, profesorul de sport a primit, totuşi, 29 de zile de arest preventiv.

image

Avocatul Cristian Sârbu, cel care o reprezintă pe Oana, eleva acuzatoare, a declarat pentru bucuresti.adevarul.ro: „Românii trebuie să înţeleagă că aceasta este o stare de normalitate. Simpatia elevilor nu-l scuteşte pe dascăl de infracţiunea pe care a făcut-o“.



Click pe imagini pentru fotogalerie

Apărătorul a mai subliniat că, deocamdată, familia elevei nu s-a gândit la daune morale. „Tot ce vor părinţii fete este ca acest om să facă puşcărie, să se facă dreptate. Nu s-a gândit nimeni la o sumă de bani pe care să i-o ceară“, a mai spus Sîrbu.

Citeşte şi:

Conducerea Liceului „Jean Monnet“ verifică modul în care a fost organizată „excursia-sexy“ la Predeal

Profesorul de la „Jean Monnet” acuzat de viol a luat 8.30 la titularizare

Eleva de la Jean Monnet care susţine că a fost violată de profesorul de sport riscă să fie sancţionată. Liceul a început propria anchetă


Mărturii din excursia-sexy cu elevii de la Jean Monnet, de la Predeal: Niciun bărbat întreg la minte n-ar abuza sexual o minora răsfăţată!


image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite