ULTRAS DE CAPITALĂ Suporter stelist: „a fost odată cea mai frumoasă galerie. Acum au rămas pe Ghencea doar fanaticii şi golanii din clanul Mustaţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un suporter stelist din garda veche a dat un interviu în exclusivitate pentru bucuresti.adevarul.ro în care a fost de acord să vorbească deschis şi liber despre cum se prezintă galeria din Ghencea, în momentul de faţă. El a vrut să rămână anonim pentru a nu provoca furia suporterilor din Peluza Nord, din rândul prietenilor actualului lider al galeriei, Gheorghe Mustaţă.

Mai citiţi şi:

VIDEO ULTRAS DE CAPITALĂ Profesorul: “Cel mai glorios moment al galeriei dinamoviste a fost în '97, când am dat foc peluzei din Ghencea"

ULTRAS DE CAPITALĂ VIDEO/FOTOGALERIE Profesorul, coordonatorul galeriei dinamoviste: “Fără steliști, nu am avea cu cine să ne războim”

ULTRAS DE CAPITALĂ Corsicanu, şeful Ligii Suporterilor Rapidişti: „mi-am rupt piciorul în armată şi am plecat de la propria nuntă ca să ajung la meci“

ULTRAS DE CAPITALĂ Corsicanu, şeful galeriei Rapid: „dacă Ceauşescu închidea stadionul Giuleşti, făceam revoluţia mai devreme. Steaua şi Dinamo ne fură cântecele“

Când a început povestea ta cu galeria din Ghencea?
A fost odată cea mai frumoasă galerie din România, numită galeria Stelei. Eu sunt unul dintre oamenii care au trăit meciurile Stelei, pe stadion, încă dinainte de Revoluţie. Atunci eram la Tribuna a Doua, în prima galerie condusă de Bebe. Se întâmpla pe la începutul anilor ’90, când noi, steliştii, am fost primii suporteri care am devenit ultraşi.

Eram tineri, moderni, oameni cu spirit, puşti visători care cântă, care fac coregrafii şi care au prezenţă în stadion. Am fost prima galerie care a venit cu lumini în peluză. Asta a fost Steaua. Unul dintre factorii principali ai acestui spirit a fost controversatul Jean Pavel, pe atunci liderul galeriei. Era extrem de pasionat, a unit mulţi oameni în jurul lui. Sigur, înaintea lui au fost celebrul Marin, grupul Aparte, din celebrra Peluză Nord (de la Tramvai). În perioada aia, o deplasare însemna sute de taxiuri, zeci de autocare şi multe garnituri de tren şi un meci acasă cu o peluză plină.

Când au început să apară problemele?
Vremurile erau mai liniştite înainte dar au devenit tulburi când a venit Becali împreună cu Clanul Sportivilor pe stadion şi l-au dat afară pe Jean Pavel.

S-a întâmplat, din câte îmi amintesc, la meciul cu Dinamo Kiev. L-au luat bodyguarzii cu forţa, l-au bătut şi l-au târât până în loja lui Becali, să stea la picioarele lui, să vadă meciul împreună. Nu a intervenit niciun suporter. Asta e România! De atunci nu a mai condus galeria. În paralel, în timp, cei mai elevaţi dintre suporteri, oamenii care trăiau pentru sport, s-au mutat la peluza a doua, numindu-se Peluza Sud (dinspre tabelă). Au devenit Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti (AISS), cei care îl contestau pe Becali. Prin apărarea gloriilor Stelei, l-au făcut pe Becali să adopte modelul de antrenor-fost jucător la Steaua: Hagi, Lăcătuş (3 veniri) şi Ilie Dumitrescu au fost aduşi ca să nu mai fie înjurat de suporteri. A încercat prin metoda asta să oprească furia.

În toţi anii ăştia, însă, lumea bună a părăsit stadionul. Au rămas acum doar fanaticii şi golanii din clanul lui Mustaţă. Mai sunt câţiva tineri, idealişti, unii dependenţi de copilăria trăită pe stadion şi de momentele frumoase din trecut. Sunt mulţi acum în stlul grobian al lui Becali, care îl aplaudă. A rămas un stadion golaş!

Care a fost parcursul tău şi unde stai acum pe stadion?
Am fost în toate locurile stadionului, dar de un an nu mai merg deloc. Prefer să văd meciurile de acasă. La fel ca mine, sunt foarte mulţi suporteri. Nu mai putem gira prin prezenţa pe stadion pe acest grobian egoist.

Când a venit Piţurcă la Steaua, stadionul a fost plin iar încasările din incinta stadionului au depăşit 200.000 de euro. A fost o mare speranţă, care din păcate, a durat două etape. Au fost 24.000 de oameni la Steaua-Craiova. La următoarea etapă, la Braşov, s-au certat Becali cu Piţurcă, după care a venit Ilie Dumitrescu. Au ajuns să fie chiar şi doar 200 de suporteri pe stadion cum a fost la meciul Steaua - Twente.

Ce au însemnat trăiri au fost confiscate de egoistul Becali care a trebuit să braveze singur cu brandul ăsta. Steaua nu mai are casă. Aşteaptă toţi să meargă pe Naţional Arena, sperând că va străluci din nou.

Rămâi pe bucuresti.adevarul.ro pentru a citi, mâine, a doua parte a interviului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite