ULTRAS DE CAPITALĂ VIDEO/FOTOGALERIE Profesorul, coordonatorul galeriei dinamoviste: “Fără steliști, nu am avea cu cine să ne războim”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul continuă serialul care vă prezintă galeriile echipelor bucureştene de fotbal. Într-un interviu în exclusivitate pentru bucuresti.adevarul.ro, Mihnea Ionescu, cunoscut drept "Profesorul", a povestit despre pasiunea care îl leagă de "Câinii roşii" de mai bine de 30 de ani

Mihnea Ionescu este şeful grupării Rockerilor şi conduce activitatea galeriei dinamoviste. Are 38 de ani şi este profesor de geografie, însă timpul dedicat echipei Dinamo este destul de mare.

"Ţin cu Dinamo din '79, dar în perioada '82-'84, când echipa a avut acele participări glorioase în cupele europene, pasiunea mea a crescut", spune Profesorul.

Câţi suporteri are galeria dinamovistă?


Galeria, formată acum 15 ani, are peste 1.500 de membrii înregistraţi, însă la meciuri vin mai mult de 4.000 de suporteri. Sunt vreo 8-9 brigăzi, printre care Sălăjanii, Energizaţii, Rockerii.

Cel mai tânăr suporter are 7 ani, vine cu taică-su, care este din brigada Sălăjanii, iar cel mai bătrân are 63- 64 de ani. Vin la aproape toate meciurile echipei.

Click pe imagini pentru o galerie foto cu suporterii dinamoviști

image
image
image

Ceilalţi suporteri vă acuză că sunteţi bătăuşi...

Huliganii nu fac parte din galerie. Huliganii sunt cei care nu doresc să se asocieze unei grupări de susţinere a echipei, huliganii sunt liber- profesionişti, ei nu fac coregrafii, merg în deplasări pe cont propriu, nu subscriu curentului de opinie din galerie.

Noi, cei din galerie, nu avem nimic de-a face cu huliganii şi nu ne propunem violenţa. Noi facem coregrafie, avem cântecele noastre, ei nu. În fiecare săptămână ne adunăm, toate brigăzile, fiecare vine cu propuneri, se votează, apoi facem coregrafia. Se lucrează, cel mai adesea, noaptea, pentru ca totul să fie cît mai secret. Imnul oficial Dinamo este compus de Ştefan Bănică, însă imnul galeriei este compus de noi, cei care mergem la meciuri.

Imnul oficial Dinamo

Care este cel mai mare duşman al câinilor roşii?

Steaua! Ei sunt duşmanul nostru de viaţă şi de moarte. Dacă nu ar exista steliştii nu am avea cu cine ne război. Ura faţă de Steaua este mare şi este veche, încă de pe vremea comunismului, când echipa lor câştiga an de an campionatul. Derby-urile cu Dinamo le câştiga numai cu ajutorul arbitrilor.

Pe vremea comuniştilor, îi uram pe Porumboiu şi pe Mircea Salomir pentru că favorizau Steaua, acum văd că arbitrul Alexandru Tudor are ceva cu Dinamo. De fapt, ăsta este nivelul din România, de-aia nu avem reprezentativitate la nivel de arbitraj internaţional.

Câte conflicte aţi avut cu galeria stelistă?

Multe....dar au cam trecut. În ultimul timp nu prea mai avem probleme cu ei, pentru că nu mai vin atât de mulţi suporteri stelişti pe stadion. Cu cine să te cerţi? Vin din ce în ce mai puțini.

Click pe imagini

image
image
image

Ce părere are galeria despre mutarea pe Arena Naţională?


Nu s-a luat nicio decizie în acest sens, şi oricum, o să fie o măsură provizorie. Vă daţi seama că toţi ne dorim să vedem echipa noastră că joacă pe un stadion modern, civilizat, ca Stadionul Naţional. Până se va lua decizia, o să vedem.

E adevărat că stadionul Dinamo e vechi, trebuie modernizat. Oricum, nu mi se pare normal să ceri 37.000 de euro chirie pe lună, în condiţiile în care Dinamo joacă doar două meciuri acasă, restul sunt în deplasare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite