Elevii din 36 de şcoli bucureştene cu risc seismic ridicat vor fi învăţaţi cum să reacţioneze corect în cazul unui cutremur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din 36 de şcoli din Capitală, care funcţionează în clădiri care prezintă un risc seismic ridicat, vor fi instruiţi asupra modului corect de a reacţiona în cazul producerii unui cutremur, prin proiectul “Too Quick To Quake”.

Proiectul a fost lansat de membrii comunităţii Swedish Sustainable Business (SSB), în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Lansarea are loc cu prilejul comemorării a 35 de ani de la cutremurul devastator din 4 martie 1977, dată de tristă amintire pentru România. Seismul violent a provocat un număr impresionant de victime, în special în Bucureşti, lăsând în urmă un oraş devastat şi amintiri de coşmar pentru supravieţuitori.

Citeşte şi:

Există viaţă după cutremur? Urmăreşte o fotogalerie emoţionantă din timpul salvărilor de la seismul din '77

Ce blocuri din Iaşi se pot prăbuşi la un cutremur de peste 7 grade Richter

CUTREMURUL DIN '77 Cum a scăpat cu viaţă nepotul lui Ceauşescu din blocul în care a murit Toma Caragiu

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Supravieţuitoarea din blocul Scala: La cutremurul din ‘77 a căzut 10 etaje, în timp ce făcea duş!

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Sorin Crainic, supravieţuitorul cutremurului din '77 pentru care a plâns Elena Ceauşescu

Deoarece activitatea seismică din zona Vrancei reprezintă o continuă ameninţare pentru bucureşteni, conform experţilor din domeniu, cutremure de pământ cu efecte puternice asupra oraşului vor continua să se producă în capitală, iar şansele de supravieţuire ale populaţiei în cazul unor astfel de evenimente cresc direct proporţional cu gradul de pregătire al acesteia, după cum afirmă iniţiatorii programului.

În prezent, în Bucuresti funcţionează 97 de şcoli în clădiri care prezintă cu risc seismic ridicat, unde învaţă 26.092 de elevi. Proiectul “Too Quick To Quake” îşi propune instruirea a 41% din elevii claselor I-VIII care îşi desfăşoară cursurile în şcolile ale căror clădiri prezintă un risc seismic ridicat.

“Too Quick To Quake” este susţinut financiar de către şapte din cei 12 membri ai comunităţii Swedish Sustainable Business, şi anume Assa Abloy, Ericsson Telecommunications România, Oriflame România, Rombiomedica, Sandvik România, Secţia Comercială a Ambasadei Suediei (Swedish Trade Council) şi Ambasada Suediei din România.

În cadrul pregătirii elevilor, profesorii vor prezenta o serie de imagini care ilustrează modul de comportare în caz de cutremur. La sfârşitul cursurilor de pregătire, copiii vor participa la un concurs care le va testa şi fixa cunoştinţele acumulate. Suportul educaţional a fost conceput de către experţi în pregătirea populaţiei pentru situaţii de urgenţă, aceştia fiind arbitrii concursului dintre cele 36 şcoli. Concursul va avea loc in luna mai iar câştigătorii vor fi premiaţi pe data de 1 iunie.

Iniţiatorii proiectului îşi doresc ca acesta să continue în anii următori, prin creşterea numărului de şcoli în care să se desfăşoare programul de instruire a elevilor asupra modului de reacţie în caz de cutremur.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Citeşte şi:

35 de ani de la cutremurul din 1977. Multe clădiri din Bucureşti se pot prăbuşi în cazul unui seism similar

Amintirile care îi bântuie pe supravieţuitorii cutremurului din '77: "Blocul s-a forfecat ca un tort iar etajele se prăbuşeau ca un domino”

EXCLUSIV Cât i-a trebuit lui Mărmureanu să scape viu la cutremurul din ’77: s-a ridicat de la masă, iar într-o secundă a căzut o grindă în spatele lui!

FOTOGALERIE Imagini incredibile din Bucureştiul devastat de cutremurul din 1977

Un cutremur a avut loc azi în Vrancea, la 35 de ani de la seismul din 1977

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite