FOTOGALERIE Cel mai cumplit accident din Capitală: o beizadea a spulberat patru oameni. După aproape un an, şoferiţa n-a ajuns în faţa judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru pacienţi care se întorceau de la dializă, la 17 decembrie 2010, au murit pe loc, după ce un autoturism BMW a intrat pe contrasens şi a izbit frontal ambulanţa BGS în care se aflau. După aproape un an, s-a finalizat faza de urmărire penală, urmând să fie înaintatea propunerea de trimitere în judecată a şoferiţei.

BMW-ul condus de Andreea Enache (20 de ani) rula pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din Capitală, când s-a întâlnit în intersecţie cu ambulanţa BGS, care avea la bord şase persoane – şoferul, patru pacienţi şi o însoţitoare - şi a avut loc tragedia.

Din primele cercetări, a rezultat că BMW-ul a derapat, şoferiţa neexperimentată Andreea Enache a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat pe contrasens, lovind în plin ambulanţa Logan.



CLICK pe fotogalerie pentru a vedea imagini de la teribilul accident


În urma impactului, cei patru pacienţi din Loganul BGS au murit. Din ambulanţă au scăpat cu viaţă două persoane: şoferul Cristian Pintea şi Aurica Elena Stanciu (58 de ani), femeia care-l însoţea pe unul dintre bolnavi. Mai precis pe Petre Barbu, concubinul ei, care ar fi împlinit 63 de ani la 1 ianuarie 2011.

Un an de cercetări

„Probabil accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteo şi la starea carosabilului“, a declarat, în decembrie 2010, Ioana Stancu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti. Andreea Enache obţinuse permisul de conducere la 21 octombrie 2010, iar BMW-ul era proprietatea prietenului ei.

Un BMW a intrat într-o ambulanţă Un BMW a intrat într-o ambulanţă Un BMW a intrat într-o ambulanţă

Avocatul şoferiţei, Mihai Olariu, a declarat, astăzi, pentru "Adevărul" că dosarul nu a ajuns în instanţă, întrucât expertiza intocmită într-o primă fază este insuficientă, urmând să sufere modificări şi completări.

La rândul lor, surse din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti (BPR) susţin că dosarul se află în ultima fază a cercetării penale, şoferiţa urmând să primească o propunere de trimitere în judecată în aproximativ o lună. Cercetările în acest caz au durat, astfel, aproape un an. Aceleaşi surse au mai spus, pentru „Adevărul“, că în astfel de cazuri avocaţii şoferilor vinovaţi trag foarte mult de timp. „Nicăieri în lume, cercetarea penală nu durează mai puţin de un an. Sunt foarte multe probe, sunt puţini experţi. Sunt foarte multe păţi civile de audiat“, au mai explicat sursele din cadrul BPR.

Citeşte şi:

Gabriel Banu, comandantul Batalionului 300 Stat Major, ucis într-un accident rutier

EXCLUSIV Şoferiţa BMW-ului care a accidentat mortal patru bolnavi: „Părinţii mei au făcut credit ca să ajutăm familiile victimelor”

Duduiţa cu BMW spune că a fost şicanată

Mărturie din „ambulanţa morţii“

Patru bolnavi, ucişi de o începătoare cu BMW

EXCLUSIV Huidu a revenit acasă! Moderatorul circulă cu o maşină cu geamuri fumurii pentru a nu fi recunoscut

EXCLUSIV Martor la accidentul lui Huidu „Nu a derapat. Huidu a intrat în depăşire, cu viteză, fără să semnalizeze. Urla: Sunt distrus!"

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite