VIDEO Drifting în jurul unui om

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Driftingul este un sport nou în România şi mulţi nu ştiu exact „cu ce se mănâncă“. Unii îl asociază cu cerculeţele făcute de puştii teribilişti în parcările hipermarketurilor sau chiar pe străzi pentru impresionarea spectatorilor slabi de înger. Practicanţii spun că este mult mai mult decât atât - un sport extrem, cu competiţii organizate, ce presupune deraparea controlată a maşinii de către pilot

MAI CITIŢI ŞI:

VIDEO Bucureşti: Campion la drifting, antrenat pe Magheru

Tupeu de şofer în Bucureşti: 163 km/oră

Băiatul lui Adrian Năstase, în topul vitezomanilor din Capitală

Sorin Ene, zis şi „Hai“, în vârstă de 28 de ani, este unul dintre cei mai tari drifteri din România la ora actuală. Bucureşteanul recunoaşte că, în urmă cu câţiva ani, participa la cursele de pe străzile Capitalei, dar acum s-a potolit.

„Au trecut cinci - şase ani de când nu am mai participat la „liniuţe“. Ceea ce fac acum este total altceva“, spune Sorin.
Pe vremea când încă făcea întreceri pe bulevardele bucureştene, lucrurile erau diferite. „Nu exista riscul să faci puşcărie pentru aşa ceva. Se dădeau doar amenzi“, adaugă „Hai“.

Maşină de 400 de euro, tunată cu 10.000 de euro
Până acum, a avut 25 de BMW E30 sau Ursuleţ, denumirea dată de cunoscători autovehicolului german despre care spune că sunt foarte bune pentru practicarea sportului extrem de care s-a îndrăgostit.

În timp, Hai a găsit o altă modalitate de a-şi consuma surplusul de adrenalină şi a-şi exercita pasiunea pentru automobilism fără să se pună pe sine sau pe cei din jur în pericol: drifting-ul, de care s-a apucat în urmă cu cinci ani.

În 2009 şi-a vândut maşina şi şi-a cumpărat alt „Ursuleţ“, cu 400 de euro, în care a băgat nici mai mult nici mai puţin de 10.000 de euro.

30 de cauciucuri distruse pe competiţie
La fiecare competiţie, Hai distruge aproximativ 30 de cauciucuri şi consumă 70 de litri de benzină. „Este o senzaţie nebună când îţi strigă numele cei de pe margine. Pentru public se merită să faci senzaţie şi nu mai contează câţi bani bagi în maşină“, subliniază Hai.

În primii 16, la o competiţie europeană
Până acum, a concurat la mai toate campionatele de drifting din ţară, dar şi la câteva concursuri europene, cum este cel din Ungaria, King of Europe, unde s-a clasat în primii 16.

Comunitatea drifterilor din România nu este atât de mare, în special pentru că trebuie investiţi foarte mulţi bani în acest sport. Sunt aproximativ 50 de raceri, dintre care jumătate din Bucureşti.

„Sunt sume foarte mari care trebuie investite. Din păcate, nu sunt destul de mulţi sponsori interesaţi de acest sport. S-ar putea face mult mai multe lucruri dacă ar fi mai mulţi bani“, spune Hai.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite