VIDEO Bucureşti: Femeia de 240 de kilograme a născut, prin cezariană, o fetiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia de 240 de kilograme a născut, joi dimineaţă, prin cezariană, o fetiţă de 2,9 kilograme, care este în stare bună din punct de vedere medical, mama este stabilă, dar medicii o vor monitoriza cu atenţie, nefiind excluse riscurile post-operatorii.

Victoria Lăcătuş (25 de ani) a născut în această dimineaţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), medicii optând pentru cezariană, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al SUUB, Bogdan Popescu.

Află AICI toate detaliile cazului:

Premieră în România. Gravidă în luna a noua, deşi cântăreşte 240 de kilograme

Mai citiţi şi:

Gravidele vorbesc la mobil în sala de naşteri

Fetiţa, de 2,9 kilograme, nu a necesitat manevre medicale speciale, ea fiind în stare bună. Mama este stabilă, dar medicii nu exclud riscurile post-operatorii, având în vedere greutatea ei, a adăugat Bogdan Popescu.

Femeia din comuna Drăghiceni, judeţul Olt, a ajuns miercuri după-amiază la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi a fost ajutată de trei echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a ajunge în Camera de gardă.

Primele investigaţii medicale au arătat că starea ei este bună, în afara problemelor legate de greutate. Tânăra, în vârstă de 25 de ani, a fost adusă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, unde fusese internată în urmă cu câteva săptămâni. Femeia a fost dusă la unitatea sanitară din Capitală întrucât masa din sala de operaţii de la spitalul craiovean nu poate susţine mai mult de 170 de kilograme.

Femeia spune că a făcut "eforturi" pentru a menţine sarcina, pe care şi-o dorea foarte mult. "Vă daţi seama prin ce am trecut şi îmi este teamă, ca orice mamă, la naştere pentru copilul meu, însă sper să vină bine pe lume", a declarat tânăra.

Sora Victoriei (foto stânga jos) nu a apucat să-şi vadă nepotul. Foto: Florin Ardelean

Craiova

Sunt îngrijorată, pentru că nu am apucat să vorbesc cu ea. Bine că s-a terminat totul, că stăteam cu grija ca nu care cumva să i se întâmple ceva rău”, ne-a mărturisit Daniela Lăcătuş (21 de ani), sora Victoriei. Contactată telefonic, mămica ne-a spus că încă nu realizează ce i se întâmplă. „Ştiu doar că sunt cea mai fericită din lume, pentru că mi-am dorit un copil din tot sufletul, cu orice sacrificiu. Sper să fie bine în continuare”, ne-a spus Victoria.

Costică spune se pregăteşte să plece astăzi spre Bucureşti, pentru a-şi strânge în braţe copilul. (Foto: Florin Ardelean)

Craiova

Soţul său, Costică Lăcătuş, de 37 de ani (foto sus), spună că şi-a împlinit visul de a deveni tătic. Bărbatul era acasă când a a fost anunţat că are o fetiţă de toată splendoarea. "Suntem căsătoriţi de un an şi din prima zi ne-am propus să fim o familie realizată. O să luptăm toată viaţa pentru pruncul nostru", ne-a spus Costică Lăcătuş.

FOTOREPORTAJ: Cum s-au chinuit doctorii şi pompierii să o transporte pe femeia obeză la Ambulanţă:

 Victoria a mers singură până la targă.

image

 Ca să fie azezată pe patul portativ, a fost nevoie de ajutoare speciale.

Craiova

Drumul până la lift a fost parcurs fără probleme. 

Craiova

Pompierii au avut emoţii să o coboare cu liftul pe Victoria. 

Craiova

 În Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului nr. 1 din Craiova s-a întocmit strategia de scoatere a femeii din clădire. 

Craiova

 Tot personalul a stat cu grijă până când a văzut pacienta în Salvare. 

Craiova

Tensiunea a crescut când pompierii s-au pregătit să o pună pe olteancă pe targa Ambulanţei. 

Craiova

Oamenii şi-au unit forţele şi au izbutit să o ridice pe Victoria, ca să o aşeze în autosanitară. 

Craiova

Trecătorii au înconjurat spaţiul şi se uitau la toată scena ca la un adevărat spectacol. 

Craiova

Victoria a ajuns în autospecială cu bine.

Craiova

Ambulanţa a fost dotată cu o targă specială. 

Craiova

Daniela (foto dreapta) a insistat să-şi însoţească sora în Salvare, dar nu a mai avut loc. În cele din urmă, a plecat spre Bucureşti cu autobuzul. 

Craiova

Află cum s-au pregătit părinţii tinerei pentru evenimentul care a schimbat viaţa fiicei lor mâine, din .

Craiova
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite