Craiova: Caz unic în România. Gravidă în luna a noua, deşi cântăreşte 240 de kilograme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victoria Lăcătuş a fost adusă ieri la Spitalul Universitar
Victoria Lăcătuş a fost adusă ieri la Spitalul Universitar

O femeie din comuna Drăghiceni (Olt), care cântăreşte 240 de kilograme, gravidă în luna a noua, a fost transferată, ieri, de la Spitalul nr. 1 din Craiova la Spitalul Universitar Bucureşti, întrucât la niciun spital din Oltenia nu există masă de operaţie care să susţină greutatea tinerei.

Medicii din Oltenia au rămas uimiţi când în unitatea unde lucrează a fost adusă pacienta pentru care nu exista nici măcar un pat, unde să se poată odihni.Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova au fost nevoiţi să doteze un salon cu  mobilier pe măsura oltencei şi să folosească un cântar de marfă, ca să-i poată afla greutatea „I-am asigurat o masă specială de consultaţii. Din păcate, masa din sala de operaţii nu poate susţine mai mult de 170 de kilograme. Starea ei de sănătate este bună, pacienată se mobilizează, însă există riscul să apără complicaţii în timpul intervenţiei sau după ce va naşte", a declarat prof.dr Nicoale Cernea, şeful clincii de Obstetrică şi Ginecologie din cadrul Spitalului nr. 1 Craiova.

Caz unic în România

Tânăra de 25 de ani spune că se teme pentru modul în care se va desfăşura operaţia. Este însă convinsă că lucrurile se vor termina cu bine. „Vă daţi seama prin ce am trecut? Îmi fac griji pentru ziua când voi naşte, ca orice mamă,  însă sper ca bebeluşul meu să vină sănătos pe lume. Mi l-am dorit din tot sufletul", ne-a mărturisit Victoria Lăcătuş. Specialiştii susţin că acest caz este primul şi singurul de acest gen în România.  „Am consultat foarte multe cărţi din literatura de specialitate şi am găsit doar date în ceea ce priveşte femeile însărcinate, care au greutatea de până la 170 de Kilograme. Eu nu am mai întâlnit un asemenea caz şi nici nu am cunoştinţă de vreunul, în România", a completat prof.dr. Nicolae Cernea. 

Află ce riscuri există pentru tânăra care a şocat întreg personalul medical din Bănie din Adevărul de Seară Craiova.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite