Sibiu: Gravidele vorbesc la mobil în sala de naşteri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telefonul mobil le ajută pe gravide să treacă mai uşor prin travaliu
Telefonul mobil le ajută pe gravide să treacă mai uşor prin travaliu

Între două contracţii, viitoarele mămici vorbesc la telefon ca să le treacă timpul mai repede. Telefonul mobil este nelipsit din mâna gravidelor care sunt duse în sala de naşteri, fiiind singura lor legătură cu familia, pentru că la Maternitate nu există o sală de aşteptare.

În sala de naşteri a Maternităţii Sibiu mămicile nu se despart în timpul travaliului de telefonul mobil, cu care ţin legătura cu taţii nerăbdători,
„Toate mămicile vin cu telefoane mobile şi nu le lasă nici când sunt transportate în sala de naşteri. Când sunt duse să nască îşi sună soţul, părinţii şi îi ţin la curent cu starea lor. Poate că nici n-ar trebui să aibă voie cu telefoanele mobile, pentru că le amplifică starea de nelinişte când sunt sunate de cei de acasă“, a declarat Livia Bârsan, asistenta şefă a Clinicii de Obstetrică-Ginecologie Sibiu. „Eu n-am mai apucat să le zic nimic alor mei. Când m-au apucat durerile naşterii n-am mai ştiut de mine, am şi uitat de telefon şi de tot. Telefonul l-am lăsat pe pat, în salon. Dar imediat cum m-am întors din sala de naşteri l-am sunat pe soţul meu“, a precizat Andreea Izlat.

Puţini taţi vor să asiste la naştere
Şi pentru că sunt la curent cu tot ce se întâmplă cu soţiile lor, tăticii nu se îngrămădesc pe holul maternităţii în aşteptarea fericitului moment. „Nu sunt foarte mulţi aceştia, nu avem această conduită de a încuraja prezenţa taţilor la naştere“, a subliniat dr. Adrian Stretean, şeful Clinicii de Obstetrică-Ginecologie. Deocamdată, la Maternitatea Sibiu pentru naşteri sunt două boxe a câte două paturi plus sala septică pentru cazurile speciale.
Maternitatea se modernizează
Puţinii taţi care aleg să aştepte naşterea copiilor lor pe holul maternităţii nu pot asista la naştere, dar, pe viitor tăticii vor putea lua parte la cel mai fericit eveniment din viaţa lor. „După reabilitarea maternităţii când femeia va fi singură în rezervă, va fi posibil pentru soţ să asiste la naştere“, a precizat dr. Ilonco Coracioni. Şi chiar de ar avea posibilitatea de a vedea cum se nasc copiii lor, riscul ca taţii să leşine este mare. „Eu aş fi vrut din tot sufletul să stau acolo când naşte soţia ca să filmez acele momente. Dar doctorul a zis că poate leşin şi n-am vrea ca să mi se acorde îngrijiri medicale mie, în detrimentul soţiei, aşa că am stat pe coridor“, a povestit Costel Raicovici, proaspăt tătic.


Şase noi săli de naştere
„Aşteptăm organizarea procedurii de licitaţie de către Ministerul Sănătăţii şi sperăm ca în acest an lucrările sa fie demarate. Proiectul de reabilitare şi modernizare a Clinicii de Obstetrică-Ginecologie presupune atât reorganizarea spaţiilor existente cât şi îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere“, a declarat dr. Gabriel Budescu, managerul Spitalului. Printre lucrările ce se vor efectua se numară şi amenajarea a şase săli de naştere individuale.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite