EXCLUSIV Ruxandra, sinucigaşa de la metrou, şi-a petrecut ultima noapte într-un club, plângând. Ultimele sale vorbe: „oamenii sunt răi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fată extraordinară, plină de viaţă, un om cum mereu ţi-ai dori să ai în preajmă. Aşa şi-o amintesc prietenii şi foştii colegi pe Ruxandra Oancea, tânăra de 24 de ani care a pierit duminică, în zorii zilei, după ce s-a aruncat în faţa primului metrou sosit în staţia Universitate.

Ultimele ore din viaţa sa au fost, însă, total diferite pentru tânăra care-i obişnuise pe cei din jur cu buna sa dispoziţie. „În noaptea dinainte a fost la clubul Control din zona Universitate. A stat până în jurul orei 4 şi ceva. Nu băuse decât apă plată, iar fetele cu care a fost mi-au spus că stătuse retrasă la o masă, deprimată. A şi plâns”, ne-a povestit o fostă colegă a Ruxandrei, care ne-a rugat să-i păstrăm anonimatul.

„Fetele nu au reuşit să aibă o discuţie coerentă cu ea atunci. Le spunea tuturor că oamenii sunt răi, că fac rău. Nicio vorbă despre sinucidere sau ceva de genul”, a mai povestit fosta colegă pentru adevarul.ro

A murit şi bunica studentei care s-a sinucis la metrou!

O altă colegă s-a sinucis anul trecut

Foştii colegi de facultate, de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, pe care Ruxandra o absolvise în 2009, sunt de părere că fata a luat decizia de a-şi lua viaţa într-o fracţiune de secundă.

image

„Nu era genul de om deprimat, nu am auzit-o niciodată vorbind despre sinucidere. Am înţeles că avea ceva probleme cu banii, că avea o datorie de câteva mii de lei la plata facultăţii. Mă gândesc poate a avut o ceartă cu cineva şi, combinată cu problemele financiare, s-a simţit la capătul puterilor”, a mai povestit colega sa. Aceasta şi-a amintit că, în luna mai 2010, o altă fostă colegă de grupă a lor, Sorana, s-a spânzurat.

Informaţiile despre datoriile la plata taxelor şcolare au fost confirmate şi de reprezentanţii Universităţii Bucureşti. Ea  absolvise Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi era în anul doi la Istoria Artei. Din septembrie, lucra la o firmă de PR şi publicitate din Bucureşti şi era colaboratoare la mai multe site-uri de promovare a culturii.

 „Nu am vorbit niciodată cu Ruxi despre sinucidere, nu am auzit-o niciodată spunând ceva de gen. Cât despre motive, nu ştiu nimic. Chiar stau şi mă întreb de când am aflat vestea, ce a putut fi în sufletul ei aşa de insuportabil, aşa de urât, aşa de greu”, ne-a spus o altă fostă colegă de facultate, Raluca.

CITEŞTE AICI CE SPUN RUDELE RUXANDREI

„Dragă, Miruna, dragă…”

„Încă nu pot să cred. Pur și simplu nu pot să cred! Și, mai ales, nu vreau să cred că Ruxandra Oancea – Draga Miruna așa cum își spunea, cum îi spuneam noi toți și cum semna pe WebCultura – nu mai este în viață. Avea doar 24 de ani…”, a scris, ieri, pe webcultura.ro, site-ul pe care publica articole şi Ruxandra, Sorin Tudor.

„Mai mult: vineri seara am vorbit împreună pe messenger. Și am plănuit să ne vedem cu toții într-una dintre serile acestei săptămâni, noi, colegii de la WebCultura și internship. Și să fixăm data unei expoziții pe care cu toții o plănuiserăm cu ceva vreme în urmă. Dumnezeule, acestea nu sunt gândurile unui om care își curmă viaţa!”, a mai scris Sorin Tudor.

Foştii săi colegi de la webcultura au postat, tot ieri, pe site, un scurt necrolog pentru Ruxandra. „Acesta este cel mai recent articol scris de Ruxandra Oancea. Draga Miruna, dupa cum îi plăcea să i se spuna și ne plăcea să îi spunem. L-a terminat de scris sâmbătă, 29 ianuarie, la 16,30. Cu mai puțin de 12 ore înainte de a ne părăsi pentru totdeauna. Nu, nu putem crede că acesta este ultimul său articol. Pentru noi, va fi mereu atat: cel mai recent articol scris de Draga Miruna. Dragă…”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite