Maternitatea Giuleşti: Bebeluşii au fost scoşi din fum doar la sosirea pompierilor, după 20 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mame care se tăvăleau şi care-şi smulgeau părul din cap şi tătici care alergau disperaţi pe holul maternităţii Giuleşti, este mărturia şocantă a unuia dintre bărbaţii care se afla într-un salon, aproape de salonul de prematuri unde a izbucnit incendiul.

Mai citeşte: Parchetul a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul bebeluşilor morţi la maternitate

Martor în infernul din Maternitatea Giuleşti: „Am vrut să fug către copilul meu dar nu am putut să trec de fum“

Deşi soţia şi fetiţa sa sunt bine şi au fost transferate la Spitalul Caritas din Capitală, Gabriel Pătraşcu (32 de ani) este încă în stare de şoc. El a venit în această dimineaţă la Maternitatea Giuleşti pentru a lua fişa medicală a soţiei şi copilului său şi a declarat că se va întoarce la spitalul Caritas unde va cere externarea acestora. Intrările în spital erau păzite şi doar anchetatorii au putut intra.

Gabriel Pătraşcul îşi aminteşte că era puţin după ora 18.00 pentru că se termina ora de vizită, iar un paznic venise să anunţe vizitatorii că trebuie să părăsească secţia.  „Eram în salon la soţia mea şi am auzit ţipete pe hol , mămicile văzuseră fumul şi vroiau să intre să-şi ia copiii, dar nu se putea ajunge în camera unde erau prematurii“, a declarat Gabriel Pătraşcu.

„Clanţa  era fierbinte şi nu se putea intra din cauza fumului.Am rupt un scaun şi am spart geamurile ca să putem respira“, a mai spus tatăl. Singura sursă de apă cu care s-ar fi putut interveni nu a funcţionat. „ Cineva a spart geamul de la hidrant, dar nu a mers mult probabil nu avea o cantitate prea mare de apă“, a mai declarat acesta.

Citește și: Bebeluş bolnav de septicemie, minge de ping-pong între Ministerul Sănătăţii şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia

„Erau mame care abia născuseră şi nu se puteau ţine pe picioare“

Bărbatul susţine că, din câte ştie, asistenta medicală care-i supraveghea pe prematuri ar fi fost plecată la toaletă în momentul izbucnirii incendiului. Pe timpul haosului, niciunul dintre angajaţii maternităţii nu au putut intra la bebeluşi şi primii au intrat la ei au fost pompierii. Toată lumea suna la 112. Trecuseră însă 20 de minute, timp în care prematurii au stat în fum. Celelalte mămici şi tăticii au fost evacuaţi într-o aripă mai sigură a spitalului.

„Stăteam pe vine cu toţii pentru că era fum. Iniţial ne-am refugiat într-un salon unde uşa se etanşa bine şi la un moment dat a apărut cineva şi a încercat să ne organizeze“, a mai povestit bărbatul. Gabriel Pătraşcu spune că evacuarea a început mai târziu.

„Ne-au anunţat să plecăm spre salvări. Erau şi mame care abia născuseră şi care nu se simţeau bine şi abia se puteau ţine pe picioare“, a mai spus tânărul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite