Paul Tecuceanu: „Un euro pentru moartea lui Toni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fratele actorului de la „Cronica Cârcotaşilor“ susţine că are de gând să dea în judecată conducerea Institutului „Matei Balş“. Paul Tecuceanu este nemulţumit că directorul spitalului de boli infecţioase, Adrian Streinu-Cercel, refuză în continuare să îi dea foaia de observaţii referitoare la moartea fratelui său

MAI CITIŢI ŞI:

„Toni Tecuceanu“, marcă înregistrată

Bucureşti: Toni Tecuceanu, ucis de acinetobacter

VIDEO Bucureşti: A murit Toni Tecuceanu de la Prima TV

Fratele fostului „cârcotaş“ nu a reuşit, nici până în momentul de faţă, să vadă dosarul medical al lui Toni. El a făcut cerere către Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş“, unde a fost internat actorul înainte să moară, dar a fost refuzat de directorul spitalului, Adrian Streinu-Cercel.

Supărat, este decis să-l cheme pe acesta în instanţă şi să-I ceară daune în valoare de un euro.

Informaţii confidenţiale
Secretarul de stat a invocat ca motiv faptul că legea protecţiei pacientului nu îi permite să dea detalii deoarece acestea sunt informaţii cu caracter confidenţial care pot fi furnizate, „numai în cazul în care pacientul îşi dă consimţământul explicit sau dacă legea o cere in mod expres“ (art. 22).

„Legea nu este completă. Nu este stipulat în textul ei ce se întâmplă dacă pacientul este mort. Nu este corect să nu văd cuzele decesului fratelui meu“, a declarat Paul Tecuceanu pentru „Adevărul de Seară“. „În plus, ştiu că soţia baritonului din Cluj, care a murit de gripă porcină, a avut acces la dosar după moartea lui“, adaugă fratele „cârcotaşului“.

“O lecţie morală”
El susţine că nu este normal ca Adrian Streinu-Cercel să invoce o lege pe care nici măcar instituţia pe care o conduce el nu a respectat-o. „Informaţiile cu privire la moartea lui Toni au ajuns în presă din surse de la spital. După câteva zile de la moartea fratelui meu, m-au sunat jurnaliştii să mă întrebe dacă şi-a pierdut viaţa din cauza gripei porcine. În plus, Adrian Streinu-Cercel a confirmat public acest lucru“, mai spune Paul Tecuceanu.

În momentul de faţă, fratele actorului vrea să dea în judecată conducerea Institutului de boli infecţioase. „Sunt în discuţii cu avocaţii. Vreau să cer un euro în proces. Nu vreau să mă îmbogăţesc pe moartea fratelui meu, ci să dau o lecţie morală conducerii Institutului Matei Balş“, spune Paul Tecuceanu.

Scuzele lui Streinu-Cercel
De cealaltă parte, Adrian Streinu-Cercel declara în urmă cu câteva săptămâni că reprezentanţii spitalului i-au anunţat doar pe cei din familie de cauza decesului lui Toni, nu şi pe jurnalişti. „Nu am făcut comunicat de presă. Jurnaliştii au venit la noi şi au zis că Toni a murit de gripă porcină“, a declarat secretarul de stat. El nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei pentru alte declaraţii.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite