Părinţii mamei de 12 ani: „Nu am ştiut că e gravidă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudia Feraru, elevă în clasa a VI-a, din Clinceni, judeţul Ilfov, a născut marţi la Spitalul Universitar din Capitală. Tatăl bebeluşului are 24 de ani şi pe numele lui s-a deschis dosar penal. Cazul i-a pus pe jar atât pe reprezentanţii Direcţiei de Protecţie a Copilului, cât şi pe cei ai Poliţiei din Ilfov.

Copiii care nasc copii, fenomen în România

O fetiţă în vârstă de numai 12 ani a adus pe lume o altă fetiţă, marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti (SUUB). Părinţii şi autorităţile locale din Clinceni, comuna în care locuieşte proaspăta mămică, sunt şocate de ceea ce s-a întâmplat şi au pornit în căutarea tatălui, un tânăr de 24 de ani.

CITEŞTE ŞI:

Mamă la doar 16 ani: „Şocul a fost mare.Părinţii nu au vrut să mă mai vadă. Refuzau să se apropie de mine, să mă atingă"

Căsnicie trăită printre pumni şi palme: „Ne ameninţă că ne omoară şi ne dă foc la casă"

Părinţii Claudiei spun că fiica lor a ascuns sarcina şi că nu şi-au dat seama că se întâmplă ceva cu fiica lor. "Ne‑a spus târziu, cu frică, ca orice fată care ascunde un astfel de lucru de părinţii ei. Noi am aflat după luna a şasea, când ne-a spus singură ştiind că nu mai poate să ascundă mult. Am aflat cine este tatăl, dar nu ne-am hotărât încă ce vom face în privinţa lui. Deocamdată, poliţia se va ocupa de el. Noi avem alte priorităţi, să creştem copilul, noi vom fi părinţii lui", ne-a spus Sorin Feraru, proaspătul bunic. Bărbatul a fost audiat ieri de poliţişti şi de reprezentanţii  Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov, de unde a ieşit aproape plângând.

Tatăl copilului riscă 10 ani de pușcărie

Conform Codului Penal, „actul sexual cu un minor care nu a împlinit vârsta de 15 ani se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi". „Fata a povestit părinţilor că este vorba despre un tânăr în vârstă de 24 de ani, din altă localitate, care a lucrat la construcţia unor imobile din Clinceni. Aşa a cunoscut-o pe fetiţă şi a profitat de naivitatea acesteia. Ne-am autosesizat şi am deschis dosar penal pe numele lui şi acum îl căutăm. Este învinuit de întreţinere de raporturi sexuale cu minori, o faptă foarte gravă", ne-a spus Tudorache Huidan, comisar-şef din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov.

A mers la şcoală până în decembrie

„Părinţii fetei sunt speriaţi şi îi credem că nu aveau de unde să ştie ce se întâmplă cu fiica lor. Ei s-au mutat de puţin timp în comună, cam de un an, şi erau cu casa în construcţie. Pe fată o vedeam mergând la şcoală, a mers până în decembrie, şi, fiind dezvoltată pentru vârsta ei, nu şi-a dat nimeni seama că este însărcinată. Nici profesorii nu au observat", ne-a spus Anda Elena Călinescu, reprezentanta Compartimentului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Clinceni.

Asistenţii sociali spun că bebeluşul va creşte alături de mama sa şi va fi îngrijit de părinţii acesteia. „Noi ne vom asigura că are toate condiţiile să crească în siguranţă, că va fi îngrijit şi dus la medic. Nu avem de ce să credem că nu va fi aşa. Sunt o familie de oameni gospodari şi muncitori. Suntem siguri că fetiţa va fi în siguranţă cu ei. Să aduci pe lume un copil nu este o tragedie, tragic este că un alt copil şi-a pierdut copilăria", ne-a mai spus Anda Călinescu. De asemenea, fetiţa va primi consiliere psihologică cât se va afla în spital dar şi după externare.

A născut prin cezariană

Prea tânăra mămică este în continuare internată la SUUB, unde a fost adusă de părinţi marţi seară, în timp ce se afla în travaliu . „A născut o fetiţă, cu o greutate bună, 2,700 de kilograme. Şi mama, şi copilul sunt sănătoşi numai că bebeluşul va sta pentru o perioadă scurtă la Secţia de Terapie Intensivă, având unele semne de prematuritate. Nu este nimic grav, vor pleca acasă sănătoşi", ne-a spus dr Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al SUUB. 

Claudia a născut prin cezariană, medicii au preferat această intervenţie pentru a o scuti pe fetiţă de şocurile fizice şi psihice greu de suportat la o vârstă atât de fragedă. Ea este cea mai tânără mămică din zona Bucureşti-Ilfov. Alte două fetiţe în vârstă de 12 ani, una din Brăila şi cealaltă din Galaţi, au devenit mame anul trecut.

"Am aflat după luna a şasea. Ne-a spus târziu, cu frică. Ştim cine este tatăl, dar deocamdată nu ştim ce vom face în privinţa lui. Acum trebuie să ne ocupăm de copil."
Sorin Feraru tatăl minorei care a născut

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite