Căsnicie trăită printre pumni şi palme: „Ne ameninţă că ne omoară şi ne dă foc la casă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an, zeci de femei din Galaţi sunt abuzate fizic şi psihic de bărbaţii cu care convieţuiesc. De cele mai multe ori, violenţa în familie apare din cauza alcoolului consumat de soţ, a neajunsurilor sau a geloziei.

Un exemplu elocvent în acest sens este povestea tristă a Crinei, de 24 de ani, care din nefericire, a cunoscut  violenţa sălbatică şi gelozia excesivă a soţului. Femeia are doi copii: o fetiţă de trei ani şi un băieţelul de şase luni.

„Nu mi-am ascultat părinţii şi am decis să stau cu un bărbat de 36 de ani, atât avea atunci, ce fusese părăsit de nevastă fiindcă o bătea. Îl iubeam orbeşte, dar gelozia lui erab foarte mare şi de aici ieşea mereu scandal şi bătaia”, mărturiseşte tânăra mămică.

Bătăile au continuat şi după naşterea primului copil. A decis să plece în străinătate la părinţi. Nici acolo nu a putut sta departe de bărbatul pe care-l iubea.

„Mi-era dor de el, nici acum nu pot pricepe ce era în capul meu. Am crezut că s-a schimbat, dar nu a fost aşa. Şi atunci m-am decis că trebuie să plec de la el. Am luat copiii şi am plecat. Nu mă puteam duce la mama, deoarece ne ameninţa că ne dă foc la casă”, povesteşte Crina.

Ameninţată cu moartea

Ea a cerut ajutor de la angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi şi acum e într-un centru maternal, împreună cu copii.

„Părinţii sunt alături de mine, dar mi-e teamă să nu le facă şi lor rău. Este foarte violent. Mi-e teamă. Aştept să-mi dea Tribunalul ordin de restricţie, ca să pot pleca acasă”, a încheiat femeia.   

Consiliată de asistenţii maternali

"În Centrul Maternal, mamele pot rămâne până la şase luni şi apoi se mai poate prelungi perioada de şedere cu încă trei luni. În acest interval de timp se consiliază familia, facem în aşa fel încât bunicii să îşi cunoască nepoţii şi în general aceste eforturi reuşesc", a declarat Manon Cristoloveanu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

În Centrul Maternal sunt primite tinere femei care sunt lipsite temporar de resurse materiale, financiare şi de suportul familial şi care îndeplinesc următoarele condiţii: sunt gravide în ultimul trimestru de sarcină, prezintă risc ridicat de abandon al copilului, sunt abuzate sau se află în situaţii de divorţ şi au în îngrijire un copil mai mic de trei an




Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite