Marius Petcu, lăsat în libertate pentru că are copii şi studii superioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Petcu (55 de ani), reţinut la data de 24 martie, în urma unui flagrant, pentru luare de mită în formă continuă, a fost eliberat pentru că e în vârstă, este căsătorit, are copii şi are studii superioare, dar şi pentru că este lider sindical şi nu avea antecedente penale până să comită fapta, „luare de mită în formă continuă“.

„Curtea reţine că pericolul pentru ordinea publică trebuie să fie actual, în sensul de a impune ca necesară privarea, de îndată, de libertate a unei persoane. Din această perspectivă, Curtea constată că nu există motive rezonabile şi suficiente pentru a considera că, lăsat în libertate, inculpatul va comite alte fapte prevăzute de legea penală“, se arată în dispoziţia Curţii.

CITEŞTE ŞI: O notăriţă din Predeal, cercetată în scandalul Marius Petcu

Membrii Sanitas Iaşi cer demisia lui Marius Petcu


DNA a făcut recurs
De asemenea, magistraţii au ţinut cont şi de poziţia de lider sindical a acestuia. „Pentru toate aceste considerente, Curtea constată că nu există motive care să justifice privarea de libertate a inculpatului“, se arată în motivare.

Urmează ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să stabilească un termen săptămâna aceasta pentru a judeca recursul făcut de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) faţă de punerea acestuia în libertate.

Lua şpagă „în rate“
Marius Petcu, preşedintele federaţiilor sindicale „CNSLR-Frăţia“ şi „Sanitas“, a fost prins în flagrant când lua a patra „rată“ dintr-o şpagă de 200.000 de euro.

Considerat cel mai bogat lider sindical, Petcu a fost ridicat de procurori în timp ce primea mită 40.000 de euro de la un om de afaceri. El a declarat în faţa procurorilor că banii luaţi de la afaceristul Petre Scrieciu reprezentau un împrumut pe care i l-ar fi acordat omului de afaceri în urmă cu două luni.

Liderul sindical mai este acuzat că anul acesta, la 1 februarie, ar fi primit şpagă o vilă de lux în Predeal în valoare de peste 200.000 de euro. În schimb, liderul sindical ar fi atribuit unui om de afaceri lucrările de executare a obiectivului Centrul de educaţie, perfecţionare şi recreere-Snagov.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite