Braşov: O notăriţă din Predeal, cercetată în scandalul Marius Petcu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecarea cererii de arestare a liderului Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a revenit Curţii de Apel Bucureşti (CAB), întrucât în caz este începută urmărirea penală faţă de o notăriţă din Predeal, apărarea sindicalistului afirmând, totodată, că probele din dosar au fost obţinute neloial, scrie Mediafax.

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a susţinut, în faţa instanţei, că în 3 februarie 2011, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu referitor la faptul că „numita F.R. (Fieraru Rodica - n.r.), notar public, având sediul Biroului Notarial în Predeal, a participat, la data de 1 februarie 2011, în virtutea funcţiei deţinute, aceea de notar public, la comiterea unei infracţiuni de corupţie, fapta constând în aceea că a luat cunoştinţă despre caracterul ilicit al unei tranzacţii de cesiune de părţi sociale, între S.C. M.S.R.L., S.C. D.D. T. S.R.L. şi P.C., aceasta din urmă având calitatea de cesionar, procedând în condiţiile arătate la autentificarea contractului anterior menţionat".

„În fapt, notarul public a luat cunoştinţă de ilegalitatea tranzacţiei, ca urmare a înştiinţării sale de către numita M.M., reprezentanta societăţii cedente, în cadrul unei discuţii telefonice, despre faptul că P. C. - cesionar, «ar vrea să plătească în aşa fel încât să nu fie luaţi mâine-poimâine la întrebări, că ar fi luat vila la două milioane de lei vechi», notarul public propunând unele construcţii juridice care să mascheze acest aspect infracţional", a spus DNA.

La data de 1 februarie 2011, în baza unei înţelegeri anterioare dintre Petre Dorin Scrieciu şi Marius Petcu, sindicalistul a primit, prin intermediul soţiei sale, Claudia Petcu, un imobil tip vilă situat în Predeal, str. Liviu Rebreanu 24, judeţul Braşov, în valoare de circa 200.000 de euro, prin modalitatea cesionării părţilor sociale deţinute de SC M. SRL, SC DDT SRL (în patrimoniul căreia se găsea imobilul), către Claudia Petcu, la o valoare mult diminuată, respectiv de 50.000 de euro.

„Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa, dacă Petcu şi-ar fi dat acordul, unele tranşe din mită neplătite încă de către Scrieciu, aferente lunilor următoare sau de a facilita obţinerea de către firma SC Electronics SRL a unei lucrări viitoare", spune DNA, potrivit motivării.

În seara de 25 martie, un judecător al Curţii de Apel Bucureşti a decis cercetarea în libertate a liderului CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, prins de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie luând mită 40.000 de euro, o parte din banii ceruţi unui om de afaceri pentru ca firma acestuia să execute lucrările la un centru pentru sindicate din Snagov.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în perioada anilor 2009-2010, Marius Grigore Petcu, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, a primit de la directorul unei societăţi comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentând circa 20 la sută din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de execuţie lucrări.

Contractul are ca obiect executarea obiectivului "Centrul de educaţie, perfecţionare şi recreere - Snagov", preţul negociat al contractului fiind de 9.234.570 de lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 de lei, fără TVA, notează procurorii în documentul citat.

De asemenea, în 1 februarie 2011, Marius Petcu a primit, prin intermediar, un imobil tip vilă situat în staţiunea Predeal în valoare de circa 200.000 euro.

„Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare", au precizat procurorii anticorupţie.

Cei 40.000 de euro primiţi de Petcu în 24 martie, când a fost prins în flagrant delict reprezentau tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie 2011.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite