FOTO Povestea emoționantă a lui Toto, un căţel olog din Bucureşti, care şi-a găsit salvarea în Alaska, cu ajutorul soldaților americani din Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toto a rămas olog după ce a fost bătut pe o stradă din Capitală, în urmă cu câțiva ani. A avut însă noroc și a fost adoptat de o americancă care nu doar că-l îngrijește, dar l-a ajutat să treacă peste handicap, după ce i-a cumpărat un cărucior cu care se deplasează. Povestea simpaticului maidanez a făcut ocolul lumii, fiind preluată ieri şi de yahoo.com.

VIDEO Animale din București care au ajuns faimoase în lumea întreagă: pisicuța năzdrăvană Cleocita și maidanezul ucigaș Bosquito

Toto este un căţel maidanez din România care se deplasează de câteva zile cu ajutorul unui cărucior special, întrucât are cele două lăbuțe din spate paralizate după un incident petrecut pe o stradă din Bucureşti.

"El a supravieţuit pentru că s-a târât cu lăbuţele din faţă", a povestit actuala proprietară a lui Toto, Sandy Myatt, din Fairbanks, Alaska, o cunoscută luptătoare pentru drepturile animalelor, pentru ediţia online a newsminer.com.

Cațelușa Blondie în Germania

Daţi click pe pozele de mai sus pentru a afla poveştile unor maidanezi chinuiţi din Iaşi, salvaţi de familii din Occident

Femeia a istorisit cum a căpătat Toto handicapul: în urmă cu doi ani, a fost bătut cu bâtele și cu picioarele de câţiva copii din București. O doamnă l-a văzut, l-a luat de pe stradă şi l-a dus la un cabinet veterinar.

Cum a ajuns Toto în America

Sandy Myatt se ocupă de câţiva ani de ajutorarea câinilor cu dizabilităţi, preocupare pe care a descoperit-o de când a rămas o perioadă imobilizată la pat, din cauza unor probleme medicale cu gâtul.

image

A început să petreacă mai mult timp pe Facebook şi astfel a aflat despre un grup de iubitoare de animale care strângeau bani pentru ajutoarea căţeilor cu handicap din România şi din alte ţări.

Ediţia online a newsminer.com mai scrie că Sandy, care are cai şi încă doi câini, a fost singura care a dorit să îl adopte. Înainte de a ajunge la ea, în Fairbanks, Toto, cățelul cu pașaport de România, a fost mutat prin diverse centre din New York și Denver, însă nimeni nu-l dorea din cauza lăbuțelor paralizate.

În februarie, Sandy a făcut rost de banii necesari pentru a-l transporta pe Toto în Alaska, și astfel a ajuns maidanezul olog în grija ei.

Happy end cu ajutorul militarilor din Irak

Americanca nu s-a oprit însă aici: văzându-l cum se chinuie, târându-și lăbuțele din spate, învelite mereu în pansamente din cauza rănilor, a decis să-i ia un dispozitiv cu roţi care să fie prins de lăbuţele oloage.

Cu ajutorul soțului, care e militar într-o misiune în Irak, și a colegilor lui, a strâns rapid 500 de dolari pentru cărucior. "Toţi colegii au făcut economii şi au oferit bani", i-a transmis soţul lui Sandy de pe front.

Aparatul a ajuns la Toto în 4 iunie, iar acum, cu cele două rotiţe ataşate, Toto poate alerga toată ziua.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite