Spaţiul Schengen le-a schimbat viaţa. Vezi cum o duc foştii maidanezi de pe străzile Iaşiului (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cațelușa Tina, adoptată în Olanda
Cațelușa Tina, adoptată în Olanda

Blondie şi Tina au trecut prin multe greutăţi până să ajungă în Germania şi Olanda. Citiţi mai jos povestea unor căţeluşe norocoase care au schimbat viaţa cruntă de pe străzile din Iaşi cu iubirea unor familii adoptive din Occident.

Povestea căţeluşei Blondie începe în octombrie 2010, când a fost găsită la marginea pădurii Ciric abandonată într-o cutie de carton, alături de cei şapte pui ai ei.

Cațelușa Blondie în Germania

Cățelușa Blondie când a fost găsită la Ciric

„Avea o rană destul de urâtă lateral dreapta, probabil de la un gard de sârmă. Am dus-o la adăpstul de câini din Miroslava, unde doamna doctor Livioara Rotariu  i-a cusut rana şi a sterilizat-o iar puii au fost toţi vaccinaţi", povesteşte Lelia Creangă. coordonator proiecte Moldova - Romania la Animal Rescue, Inc.

Cațelușa Blondie în Germania

Puii lui Blondie în cutia de carton în care au fost găsiți

În acest timp, Chrissy Phillips - Romania Animal Aid a început să le caute lui Blondie şi puilor ei familii adoptive şi să organizeze transportul lor din România.  Între timp, cinci din căţeii lui Blondie au fost adoptaţi din adăpost. Fiind iarnă deja, ultimul transport ce se putea organiza în condiţii bune era la mijlocul lui decembrie.

„Doamna Claudia Bernklau, din Landshut, Germania, s-a oferit să ne ajute şi să-i găzduiască temporar. Romania Animal Aid si Romania Animal Rescue au plătit pentru microciparea câinilor şi întocmirea paşapoartelor europene şi de asemenea pentru vaccinările polivalente cerute de legislaţie în vederea transportului în Germania", explică Lelia.

Cațelușa Blondie în Germania

Blondie alături de Mia și Lotta în Landshut, Germania

Acum, Blondie trăieşte fericită împreună cu familia ei în Neuss, adoptată de către Silke Huckel. Puii ei, Mia şi Lotta, sunt încă în grija doamnei Claudia Bernklau.

Cațelușa Blondie în Germania

Blondie în Neuss, Germania, cu Silke Huckel, noua ei stăpână

Soluţii anti-maidanezi la Iaşi: adopţii, amenzi şi sterilizare (CAMPANIE)

Din spital, la bal

Pentru căţeluşa Tina, lucrurile au început mult mai rău. „Am găsit-o pe Tina în zona pieţei Doi Băieţi, cu o rană foarte urâtă sub ochiul drept. Nişte doamne care o mai hrăneau ne-au spus că nişte copii i-au aruncat cu petarde în faţă. Am dus-o la Sanivet unde veterinarii Vlad şi Daniel au operat-o şi i-au cusut rana", spune Lelia Creangă.

Cațelușa Tina, adoptată în Olanda

Rana lui Tina de sub ochiul drept după ce niște copii i-au aruncat cu petarde în față

Cațelușa Tina, adoptată în Olanda

Tina după operație

Trăind pe străzi, Tina nu ştia ce sunt acelea jucăriile până ce a ajuns acasă la Lelia Creangă. „Este atât de cuminte încât nu am mai vrut s-o plasăm temporar în altă parte. A stat la noi trei luni, timp în care am dus-o la deparazitat, sterilizat, vaccinat şi i-am implantat microcipul necesar pentru paşaportul european. Cu ajutorul Romania Animal Aid şi a unui rescue group din Olanda condus de Hanno Berger, am reuşit să-i găsim o familie adoptivă în Olanda. Tina a plecat pe 30 martie în Zevenaar, adoptată de Nico Spaan şi familia lui", încheie Lelia Creangă.

Cațelușa Tina, adoptată în Olanda

Tina trăiește fericită acum în Zevanaar, Olanda

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite