Excursie prin Bucureştiul de pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urbea este reprezentată în diverse conturi pe celebra reţea de socializare. O plimbare virtuală prin oraş te poate transforma în unul dintre cei peste 17.000 de fani, cât are Capitala acum pe Facebook.

Turul virtual al muzeelor din fotoliul de acasă

Vizită virtuală la Muzeul Ţăranului Român

Descrierile Bucureştiului de pe diverse pagini ale blogurilor sau site-urilor s-au mutat pe facebook, pentru că reacţia internauţilor este mai rapidă. Astfel, „Bucureşti”, „Beautiful Bucharest”, „Brainstorming Bucharest”, „Bucureşti... de odinioară”, „Prin Oraş”, „Povestiri Din Oraşul Viu”, „Yeah! Bucharest”, „Bucharest Cafes” sunt câteva exemple de staţii virtuale la care vă puteţi opri pentru a respira aerul Capitalei.

Oraşul se dezvoltă pe Facebook mai repede decât în realitate, mai ales că online seamănă mai mult cu Micul Paris. Principala pagină a Bucureştiului este un adevărat ghid prin oraşul necunoscut, oraşul interbelic sau prin oraşul contemporan. Ghizii virtuali promovează fotografii inedite, case de epocă, clădiri dispărute, ştranduri, parcuri sau muzee demolate. În ultimul timp, din ce în ce mai mulţi adepţi ai paginii online se întrec în lecţii de istorie despre vechiul Bucureşti. Blocul Frascati şi Palatul Telefoanelor reprezintă arhitectura modernistă a anilor ’30, ştrandul Lido, Muzeul Kalinderu sau casele vechi cu prăvălii de la răspântii sunt câteva locuri unde merită să dai un click.

Cum arată Capitala pe harta virtuală

Numărul fanilor a crescut

Majoritatea prietenilor Capitalei de pe Facebook sunt români. „Oamenii au început să comunice. Încercăm să adunăm enegiile celor care vor să vorbească despre Bucureşti”, spun cei care administrează pagina. Ca număr de „locuitori” online, Bucureştiul se apropie de Amsterdam, cu peste 29.000 de prieteni. Londra are peste 80.000 de prieteni, iar Parisul peste 250.000 de fani. Pe pagina de Facebook a Madridului „s-au înscris” peste 140.000 de persoane.

Discuţie la o cafea

Pentru cei care vor să ştie unde se bea cea mai bună cafea sau ce s-a mai deschis nou în oraş, pagina „Bucharest Cafes” îţi trasează harta cafenelelor bucureştene. „Şi nu este vorba de orice cafenea, ci de acele locuri speciale în care revenim cu plăcere, sau de sentimentul pe care îl ai când ai ajuns pentru prima dată într-un loc unde de-abia aştepţi să revii cu cineva drag pentru a-i împărtăşi descoperirea”, este descrierea paginii.

„Beautiful Bucharest” este o pagină în dezvoltare, aşa că dacă vreţi să contribuiţi, scrieţi. Pe „Brainstorming Bucharest” se strâng tinerii care au o pasiune: teatrul. Unii au chiar 15 ani. Căutând ultimele evenimente „Prin Oraş”, afli unde merită să participi, iar pe pagina de Facebook „Bucureşti...de odinioară” se derulează imagini şi filme alb negru.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite