Vizită virtuală la Muzeul Ţăranului Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lansarea turului virtual al expoziţiei permanente, concerte şi filme vor avea loc de Zilele Muzeului Ţăranului Român în  Capitală, între 10 şi 19 septembrie.

La 13 septembrie, în Studioul "Horia Bernea" al instituţiei, va avea loc lansarea turului virtual.

Muzeul propune o vizită deosebit de bogată, compusă din multiple panorame pentru fiecare sală, cu explicaţii bilingve (română-engleză) ale audioghidului şi completat, în punctele sale active, cu documente sonore şi vizuale culese în cercetările de teren.

Totodată, expoziţia de artă şi meşteşuguri contemporane norvegiene "Construcţii" va fi deschisă la Muzeul Ţăranului Român, în sala "Irina Nicolau", începând cu data de 15 septembrie.

Organizată de Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti, în colaborare cu Muzeul Ţăranului Român, expoziţia va fi deschisă în perioada 15 septembrie - 17 octombrie, de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00 - 18.00.

Din seria de evenimente propuse de muzeu nu lipsesc nici concertele. Astfel, pe 16 septembrie, la Studioul "Horia Bernea" va avea loc un concert al grupurilor Iza şi Ardealul.

Grupul Iza din Maramureş a fost format în cursul ultimilor ani din ţărani tineri, rude şi prieteni, care şi-au dorit să devină artişti de scenă, dar care, în acelaşi timp, au refuzat deliberat să se conformeze modelului de ansamblu folcloric consacrat în România. Instrumentiştii sunt cu toţii muzicieni populari profesionişti, angajaţi curent pentru petrecerile rurale şi chiar urbane din Maramureş.

Cântăreţii şi dansatorii sunt simpli ţărani din diferite sate, legaţi între ei prin rudenie sau prietenie. Grupul Iza promovează muzica tradiţională a Maramureşului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite