Bucureşti: Cum arată Capitala pe harta virtuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuri de shopping, biserici sau benzinării pot fi găsite cu un singur click. Paginile de internet oferă informaţii din toate domeniile de activitate: de la transportul în comun, la atracţii turistice, cazare şi divertisment.

Bucureştiul este structurat în site-ul www.hartabucuresti.eu pe cartiere. Meniul paginii de internet este compus din transport, taxi, shopping, cazare, şcoli, biserici, sănătate, benzinării şi poştă.

Pe lângă toate aceste motoare de căutare penru Capitală, judeţul Ilfov apare cu hartă şi ghid. Pe www.salutbucureşti.ro găseşti fotografii panoramice, fixe şi sferice, dar şi planul cartierelor. La prima vedere, harta este asemenea unui joc, desenată în culori vii, cu clădiri schiţate parcă de mâna unui elev.

Pentru turişti şi mai ales pentru bucureştenii care vor să ştie unde merg, www.bucharest-guide.ro este primul portal care oferă toate informaţiile despre hoteluri, restaurante, baruri şi cluburi, dar şi de unde poţi închiria o maşină sau unde au loc cele mai „hot“ evenimente.

Site-ul dispune de o versiune în limba engleză, facilitând căutările pentru turiştii străini. Navigând pe hartă nu te rătăceşti, pentru că ai la fiecare click simboluri care te ghidează. 

Doar cu ajutorul mouse-ului te plimbi virtual prin Bucureşti, pe www.norc.ro. Aici, tastezi numele străzii pe care stai sau pe care vrei să ajungi şi, în câteva secunde, ajungi la Universitate sau în Drumul Taberei. Ca să devii un explorator profesionist, acest site nu poate lipsi din lista favoritelor, mai ales că ai la dispoziţie o viziune de 360 de grade a străzilor din toate marile oraşe ale ţării. Prin norc.ro ajungi uşor şi la Braşov, Piteşti, Giurgiu, Satu Mare, Buzău şi Constanţa.

Bucureştiul văzut din satelit
Turul oraşului porneşte pe www.miculparis.ro de la Ateneul Român, trece pe la Muzeul Ţăranului Român, Parcul Cişmigiu şi ajunge Arcul de Triumf. În josul paginii, faci o plimbare prin oraş cu ajutorul satelitului. Principalele evenimente culturale ale urbei sunt actualizate pe acest site în fiecare zi. Apariţii editoriale şi discografice, precum şi statistici despre Bucureşti sunt la un click distanţă. Dezavantajul acestui site este faptul că plimbarea virtuală prin parcurile Capitalei se face mai lent pe miculparis.ro decât pe norc.ro.

Primăria Generală a Capitalei dispune pe site-ul www.pmb.ro de mai multe hărţi, printre care harta teatrelor, muzeelor şi monumentelor, hartă digitală turistică şi hărţi interactive. Traseul Reţelei de Trasport în Comun Bucureşti are o reprezentare online structurată pe tramvaie, autobuze, troleibuze.

În schimb, harta Metrorex nu are construită decât o pagină, şi aceea săracă în informaţii. Pe site aflăm şi o hartă a zgomotului stradal, aerian şi industrial.
La adresa www.123bucuresti.ro orice arteră a urbei este reprezentată prin săgeţi. Această pagină de internet foloseşte serviciul Yahoo Maps pentru a afişa harta Bucureştiului.

Traseul virtual al Bucureştiului este completat şi de www.map2web.eu. Aici vă plimbaţi pe străzile din jurul Capitalei, până în oraşele Voluntari, Popeşti-Leordeni şi Piteşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite