Părinţii unuia dintre bebeluşii morţi la Maternitatea Giuleşti cer daune de 5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stelian Păuna şi Mădălina Arcudean, părinţii uneia dintre fetiţele care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Maternitatea Giuleşti au început lupta împotriva sistemului.

„Vom cere daune morale şi material în valoare de 5 milioane de euro. Părinţii sunt decişi să meargă până în pânzele albe, mai ales că în mod cert se va începe trimiterea în judecată <<în masă>>. Avem toate şansele să câştigăm procesul, dar poate nu întreaga despăgubire”, ne-a declarat astăzi Beatrice Comăniceanu, avocata familiei din Giurgiu, cea care a lucrat în trecutul apropiat la cazuri asemănătoare, cum este cel al bebeluşului ars după ce a fost uitat în incubator.

Mai citiţi şi:

Asistenta Cîrstea a minţit

Românii se roagă pentru bebeluşii arşi

Avocata asistentei de la Giuleşti: "Nu este vorba despre nicio petrecere ci despre toaletă"

Copii au ars la 200 de grade Celsius

Două familii care şi-au pierdut copiii în incendiul de la Giuleşti au discutat aseară cu avocata Comăniceanu în vederea stabilirii etapelor acţionării în justiţie. Este vorba despre Stelian Păuna şi Mădălina Arcudean şi despre Mihaela Damian şi Ylmaz Alriz, ambele cupluri şi-au pierdut fetiţele în incendiul de la Giuleşti. "Deocamdată doar Stelian şi Mădălina vor să-şi caute dreptatea în justiţie, ceilalţi părinţi nu s-au hotărât", a mai spus avocata.

„Eu nu prea cred că cineva va fi cu adevărat pedepsit dar nici nu putem sta cu mâinile în sân”, ne-a spus Stelian Păuna.

Cele două cupluri şi-au pierdut fetiţele în ziua fatidică şi acum , după ce şi-au înmormîntat bebeluşii spun că singura lor alinare va fi faptul că vinovaţii vor plăti. Daunele se cer în calitate de parte vătămată în dosarul instrumentat deja de Parchet în acest caz.

“Dacă nu facem ceva cei din sistem vor avea impresia că nu li se poate întâmpla nimic şi vor fi în continuare la fel de indiferenţi şi neglijenţi”, a declarat pentru Adevărul, Ylmaz Alriz.

"Nu cred că va fi cineva pedepsit"

Stelian Păuna şi Mădălina Arcudean sunt hotărâţi să înceapă şi ei în seara aceasta lupta împotriva sistemului. “Poate dacă ne adunăm toţi vom fi mai puternici. Eu nu prea cred că cineva va fi cu adevărat pedepsit dar nici nu putem sta cu mîinile în sân”, a spus Stelian.


Asistenta, arestată pentru 29 de zile

Asistenta Florentina Cârstea a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie de marţi a Judecătoriei Sectorului 6, însă hotărârea a fost deja atacată cu recurs, care urmează să fie judecat de Tribunalul Bucureşti. Asistenta a fost reţinută luni seara de procurorii Parchetului General şi acuzată de vătămare corporală gravă din culpă şi ucidere din culpă.

Contestaţia asistentei Florentina Cîrstea, arestată în dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, se va judeca, luni, 30 august, la Tribunalul Bucureşti. În urma incendiului, produs din cauza unui scurt circuit în Secţia de Terapie Intensivă prematuri, au decedat cinci bebeluşi, supravieţuind şase. Din cei şase sunt două perechi de gemeni.

Astfel, cei nouă părinţi ai bebeluşilor au fost citaţi la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru fromalităţi procedurale, respectiv dacă se constituie sau nu părţi civile în dosar şi, eventual, cu ce sume, au informat, miercuri, surse judiciare.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite