Românii se roagă pentru bebeluşii arşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părintele Tudor Peiu de la bisericuţa din curtea Spitalului „Grigore Alexandrescu“ , unde se află bebeluşii arşi la Maternitatea Giuleşti, primeşte de câteva zile zeci de telefoane de la români care îi cer numele de botez ale bebeluşilor ca să se roage pentru ei.

 „În ultimele zile m-au căutat zeci de români ca să-mi ceară numele de botez ale nou-născuţilor“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, părintele Tudor Peiu.

„Familiile au depăşit pragul critic“
 El a adăugat că majoritatea mamelor care au bebeluşii la terapie intensivă vin zilnic să se roage pentru recuperarea copiilor. „Familiile au trecut deja de pragul critic. Se roagă neîncetat cu lacrimi în ochi şi au încredere că Dumnezeu le va salva copiii. Credinţa le-a întărit pe mame“, a mai declarat părintele Tudor Peiu. Preotul spune că niciunul dintre părinţii care au bebeluşi în spital nu se gândesc încă să dea în judecată maternitatea. „Tragedia trebuie să fie un semnal de alarmă pentru autorităţi, de autosesizare morală, de atitudine. De vină este un întreg sistem“, a mai spus părintele.
În tot acest timp, cei şase micuţi luptă pentru viaţă, iar medicii au devenit încrezători în privinţa şanselor lor de supravieţuire. „Starea bebeluşilor este în continuare gravă, dar stabilă. Se simt mai bine ca la început“, a declarat, astăzi, directorul Spitalului „Grigore Alexandrescu“, medicul Dan Enescu.


Asistenta, încătuşată pentru 29 de zile
Asistenta Florentina Cîrstea (35 de ani), de la Maternitatea Giuleşti, a fost arestată  preventiv aseară pentru o perioadă de 29 de zile, ea fiind acuzată de uciderea din culpă a celor cinci bebeluşi şi de vătămarea corporală gravă a celorlalţi şase. Colegele Florentinei Cîrstea de la Maternitatea Giuleşti au trimis astăzi o scrisoare deschisă în care se solidarizează cu aceasta, considerând-o un profesionist şi un om deosebit, reclamând lipsa de personal medical şi volumul mare de muncă, potrivit Mediafax. Asistenta care ar fi trebuit să aibă grijă de bebeluşi a fost arestată pentru minciună. Judecăorii spun că aceasta şi-a schimbat declaraţia. În urma anchetei, femeia a lipsit 12 minute din salon, timp în care s-a produs tragedia. În plus, procurorii au stabilit că asistenta a părăsit salonul de mai multe ori înainte de izbucnirea incendiului.

Părinţii cer daune de 5 milioane de euro
Părinţii uneia dintre fetiţele care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, Stelian Păuna şi Mădălina Arcudean, au început lupta împotriva sistemului. „Vom cere daune morale şi materiale în valoare de 5 milioane de euro. Părinţii sunt decişi să meargă până în pânzele albe, mai ales că în mod cert se va începe trimiterea în judecată «în masă». Avem toate şansele să câştigăm procesul, dar poate nu întreaga despăgubire“, ne-a declarat astăzi Beatrice Comăniceanu, avocata familiei din Giurgiu. Daunele se cer în calitate de parte vătămată în dosarul instrumentat deja de Parchet în acest caz. Maria Apostol.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite