Asistenta Cîrstea a minţit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Sectorului 6 arată, în motivarea deciziei de arestare prin care a dispus arestarea preventivă a asistentei Florentina Cîrstea, că aceasta a spus că a părăsit salonul fiind vorba de un caz de forţă majoră, însă o martoră a spus că a discutat probleme personale în "salonul de cezariene".

Judecătorul ce a decis arestarea asistentei Florentina Cîrstea arată că aceasta nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, părăsind în mod nejustificat salonul, iar nesesizând momentul izbucnirii incendiului, nu s-au putut lua măsuri de evacuare a bebeluşilor în prima fază a declaranşării focului.

Judecătoria Sectorului 6 arată, în motivarea deciziei prin care a dispus arestarea preventivă a asistentei Florentina Cîrstea, că aceasta a avut atitudine oscilantă, încercând să acrediteze ideea că a părăsit salonul fiind vorba de un caz de forţă majoră, însă o martoră a spus că a discutat probleme personale în "salonul de cezariene".

"Consecinţa acestei încălcări a îndatorilor profesionale a fost una extrem de gravă având în vedere că au decedat cinci nou-născuţi şi alţi şase au suferit vătămări grave ale integrităţi corporale", se arată în motivarea instanţei.


Judecătorul a apreciat că există probe şi indicii temeinice


"Infracţiunile pentru care inculpata este cercetată, în prezenta cauză, sunt infracţiuni săvârşite din culpă printr-un concurs de împrejurări. Contribuţia inculpatei, indiferent de cauzele incendiului, fiind una majoră, întrucât aceasta, prin nerespectarea îndatorilor de serviciu, nu a depistat declanşarea incendiului şi nu a asigura posibilitatea salvării celor 11 bebeluşi de la deces, respectiv de la vătămarea corporală gravă", potrivit motivării, obţinută de Mediafax.

De asemenea, instanţa a apreciat că asistenta a avut o poziţie oscilantă, iniţial declarând că a sesizat existenţa unui miros de plastic ars şi a unui fâşâit în timp ce hrănea un copil şi a ieşit pentru a sesiza incidentul, recunosccând, ulterior, că a lipsit în intervalul de timp în care s-a declanşat incendiul.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite